avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Stagiu de cotizare la bugetul asigurarilor sociale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Stagiu de cotizare la bugetul asigurarilor sociale

Am terminat armata in 1994 iar cartea de munca o am din 1995; de atunci si pana acum niciunul dintre angajatorii la care am lucrat nu a comunicat casei de de pensii acest lucru, desi legea le-o impune. Este acum ok daca intervin, cu livretul in mana, la angajator sa-mi rezolve problema cu perioada de stagiu militar pt. a fi luata in calcul la vechimea in munca?
Cel mai recent răspuns: neo21 , utilizator 10:43, 13 Noiembrie 2008
Actualul angajator va poate inscrie in carnet perioada in care ati efectuat armata, este bine chiar sa faceti acest demers
Multumesc,
In sistemul public se asimileaza stagiului de cotizare si perioadele necontributive, denumite in continuare perioade asimilate, in care asiguratul satisfacut serviciul militar ca militar in termen sau militar cu termen redus, pe durata legal stabilita, a fost concentrat, mobilizat sau in prizonierat.
Prin urmare, stagiul militar se va lua in calcul numai la calculul pensiei si nu la calculul vechimii in munca.
Este bine sa aveti scrisa in carnetul de munca aceasta perioada. Va va ajuta la stabilirea pensiei.
Fie solicitati angajatorului curent sa faca inscrisurile in carnetul de munca, fie ITM-ului.
Nu cred sa refuze angajatorul actual sa faca inscrisurile
Va multumesc, inca odata, :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime în munca ioanadenisa ioanadenisa Bună ziua. Menționez ca am făcut stagiul militar în perioada 2001-2002 după care m-am angajat cu carte de munca. Vreau sa știu dacă acest an întra la ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca mavrodinioan mavrodinioan Buna ziua! va rog sa-mi spuneti daca armata se calculeaza la vechimea in munca? Multumesc. (vezi toată discuția)
Perioada de concentrare se considera vechime in armata si se ... viorel georgevici viorel georgevici Perioada de concentrare se considera vechime in armata si se calculeaza la pensie? (vezi toată discuția)