avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... executie silita sau continuare proces succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

executie silita sau continuare proces succesiune

Buna-ziua,
Sunt unul dintre cei 6 mostenitori la averea parintilor. Unul din cei 6 in urma hotararii instantei si cu sprijinul evaluatorului a obtinut casa (in care locuia de peste 15 ani, timp in care s-a opus partajului) si cele mai importante bunuri in schimbul platii catre ceilati mostenitori a unei sume considerabile pe care noi ceilalti o suspectam ca nu v-a fii platita niciodata de catre acesta, el urmarind sa utilizeze ceva tertlipuri juridice (care nu le stim) pentru a o amana si apoi a scapa de plata.(inclusiv sa ii convinga in timp pe unii dintre ceilalti sa renunte la partea lor). Respectivul are o pensie f mica si nu are mijloace financiare sa plateasca, asadar ne temem ca chiar daca vom cere executia silita si plata in natura (adica casa si celelalte bunuri care i-au fost date prin hotarare judecatoareasca) acesta va gasii ceva cai juridice ca sa se opuna. Mentionez ca noi, ceilalti am cerut in instanta o alta varianta de lotizare in care el avea sa plateasca f putin iar casa revenea tuturor dar dansul a fost "favorizat" de o judecatoare cu acesta varianta spre marea surprindere a tuturor care credeam ca totul va fii corect .
Care este cea mai buna cale:
1. Sa contestam hotararea judecatoreasca pentru a sustine varianta de lotizare a celorlati 5
2. sa asteptam ca hotararea sa devina definitiva si Sa cerem executarea silita?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: lukacs , utilizator 15:08, 27 Februarie 2012
de ce sa nu folositi ambele.....atacati hotararea, oricum executarea va urma la finalizarea caii de atac....utilizati argumentele expuse aici in calea de atac. si cereti un termen in care sa achite daca nu sa fie vandut la licitatie si impertiti banii pe cote la toti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept civil - mosteniri Aurelia Carciumaru Aurelia Carciumaru Dupa decesul parintilor au ramas ca mostenitori 4 baieti. Mostenirea consta in o casa, o anexa (grajd) si curtea corespunzatoare. Doi dintre mostenitori ... (vezi toată discuția)
Succesiune piffelix piffelix Poate decide instanta la finalul dezbaterii succesiunii daca fratii nu sunt de acord si nu vor sa semneze? Ce se intampla cand nu se ajunge la o intelegere ... (vezi toată discuția)
Am primit astazi o hotarare ... Scruffy18 Scruffy18 Buna ziua, ma numesc Cristian Dragomir. Am primit astazi o hotarare judecatoareasca din care NU reiese contractul facut de mine si banca x . Hotararea ... (vezi toată discuția)