avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Poate decide instanta la finalul dezbaterii succesiunii daca fratii nu sunt de acord si nu vor sa semneze?
Ce se intampla cand nu se ajunge la o intelegere nici pe cale juridica?
Ultima modificare: Luni, 4 Noiembrie 2013
piffelix, utilizator
Cel mai recent răspuns: piffelix , utilizator 00:02, 6 Noiembrie 2013
Să decidă ce?

În principiu, poate. Concret, depinde de ceea ce aţi cerut. Dacă aţi cerut vînzarea unor bunuri şi împărţirea preţului, instanţa nu poate hotărî atribuirea bunului către unul dintre moştenitori dacă moştenitorul respectiv nu a cerut asta.

Reveniţi cu precizări.
Revin cu cateva precizari. In dezbaterea succesiunii sunt incluse cateva loturi de pamant in intravilan si altele in extravilan, nu sunt alte bunuri. In timp de 5 ani sa ajuns la rectificarea titlului de proprietate si a stabilirii mostenitorilor, a venit expertul topo pentru identificarea si masurarea loturilor. A facut 3 variante de lotizare tinand seama de cateva criterii dar fratii mamei nu sunt de acord cu aceste variante si au spus ca indiferent de ce variante se fac ei nu vor semna.
Ma intereseaza daca instanta poate decide asupra unor variante sau daca va face o lotizare chiar daca ceilalti fratii ai mamei nu vor.
Care este parcursul aproximativ pana cand mama poate sa-mi vanda cu acte una din suprafetele pe care le va primi?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Noiembrie 2013
piffelix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj judiciar sarm07opr sarm07opr In cadrul unui partaj judiciar, pentru 5 loturi de teren diferit (3 loturi situate in intravilan si 2 loturi situate in extravilan) intre 3 persoane ,instanta ... (vezi toată discuția)
Succesiune oana_ic oana_ic Cum se impart bunurile in cazul unei succesiuni, ca urmare a decesului parintilor, succesiunea deschizand-o cei 2 copii, singurii mostenitori. Este vorba de un ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca 2005 gresita ionescumagda ionescumagda suprafata de teren din schita nu corespunde cu suprafata declarata ce se poate face in acest moment (vezi toată discuția)