avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evaluarea nudei proprietati si a uzufructului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evaluarea nudei proprietati si a uzufructului

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Exista o metodologie de evaluare a valorii dreptului de uzufruct si a nudei proprietati?
In urma procesului de partaj, am de achitat o suma de bani fostului sot, noi avand doar nuda proprietate. De asemenea parintii lui sunt uzufructuari pe imobil. Am citit pe un forum ca nuda propritate ar reprezenta 80% din valoarea imobilului, iar uzufructul 20%. Exista o lege in acest sens si daca da, procentele se aplica la valoarea imobilului, asupra careia am cazut de acord ca fiind 150000 lei, sau e nevoie neaparat de expertiza?
Va multumesc.
Nu exista nicio lege in acest sens.
Daca ati cazut de acord asupra procentelor atunci expertiza nu isi mai are justificare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager ContSters61818 ContSters61818 Sa nu radeti, va rog frumos sa ma ajutati intr-o problema... Deci, contract de vanzare cumparare pentru un apartament incheiat intre doi soti si o terta ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager adina09 adina09 buna ziua,am incheiat un contract de vanzare-cumparare cu nudul proprietar si cu bunica sa care avea dreptul de uzufruct viager si care a fost de acord sa se ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager catalinmariusmarin catalinmariusmarin Parintii au facut un act de vanzare cumparare fostei sotii si mie cu clauza de uzufruct viager, Ei au acum in chirie pe cineva. Acestia pot pierde uzufructul ... (vezi toată discuția)