avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzufruct viager

Parintii au facut un act de vanzare cumparare fostei sotii si mie cu clauza de uzufruct viager, Ei au acum in chirie pe cineva. Acestia pot pierde uzufructul viager conf. art.709 NCC daca fosta sotie ii da in judecata?
Cel mai recent răspuns: CaraD , utilizator 10:38, 4 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cititi si partea a doua a art 709, "...inclusiv dreptul de a culege fructele.." Chiriile sunt fructe civile..
Acest apartament este si in partaj pe nuda proprietate se poate sa influenteze in proces ca este inchiriat de parinti si atunci sa fie evaluat la adevarata lui valoare?
acest răspuns util
Urmeaza sa fie évaluat la valoarea reala. Dar valoarea reala a nudei proprietati, evident pentru ca doar aceea se afla in patrimoniul sotilor. Nu cred ca ar putea fi evaluate folosinta si dreptul de a percepe chirii, intrucat acelea sunt in patrimoniul altor persoane.
Exista vreun criteriu prin care se poate stabilii valoarea nudei proprietati?Nu se poate solicita sa se ia in calcul valoarea care este mentionata in act fara a se efectua o expertiza a acestuia?
acest răspuns util
Evaluatorii detin aceste criterii. Puteti solicita sa fie considerata valoarea din act, dar fosta sotie va trebui sa fie de acord cu aceasta valoare.

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate sub incidenta clauzei de uzufruct viager pana la partaj lawyer13 lawyer13 buna sunt coproprietar al unui imobil impreuna cu fosta sotie in proportie de 50%,imobil care nu s a partajat din motive legate de costuri ce vin odata cu ... (vezi toată discuția)
Am dobândit în timpul căsătoriei un imobil cu uzufruct viager de la socri, din care acum fosta soție încearcă să mă scoată. Îmi pot dobândi partea prin instanță? Aricato Aricato Buna ziua , am divortat de 4 -5 luni , si sotia cauta sa ma scoata din casa care este cumparata cu contract de vanzare cumparare de la socri carem mai ... (vezi toată discuția)
In caz de divort ce se intampla cu apartamentul in care locuim? ovidiu2009 ovidiu2009 As dori sa aflu ce se intampla cu apartamentul in caz de divort? Mentionez ca apartamentul a fost cumparat de la socrii in baza unui contract de vanzare ... (vezi toată discuția)