avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzufruct viager

Parintii au facut un act de vanzare cumparare fostei sotii si mie cu clauza de uzufruct viager, Ei au acum in chirie pe cineva. Acestia pot pierde uzufructul viager conf. art.709 NCC daca fosta sotie ii da in judecata?
Cel mai recent răspuns: CaraD , utilizator 10:38, 4 Martie 2018
Daca nu am de unde sa ii platesc aceasta suma de bani ce se intampla?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce presupuneti ca va trebui sa achitati exact acea suma de bani? nu mai sunt alte bunuri in masa partajabila? Nu pot fi acestea atribuite fostei sotii daca doriti ca apartamentul sa va fie atribuit dvs? Daca intr-adevar acesta este singurul bun si va este atribuit dvs cu siguranta instanta va putea impune si modalitatea de plata a sultei catre fosta sotie. Daca nici unul dintre fostii soti nu pot oferi celuilalt sulta stabilita pentru a pastra titlul proprietatii, aceasta se poate vinde si valoarea obtinuta astfel se va imparti intre ei.
Apartamentul se poate vinde la licitatie daca are clauza de uzufruct viager si impartirea banilor?
da. Orice bun aflat in circuitul civil si care are o valoare de piata, poate fi vandut. Exista si posibilitatea (cel putin teoretica) ca cumparatorul sa rascumpere ulterior dreptul de uzufruct.
Ultima modificare: Duminică, 4 Martie 2018
CaraD, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate sub incidenta clauzei de uzufruct viager pana la partaj lawyer13 lawyer13 buna sunt coproprietar al unui imobil impreuna cu fosta sotie in proportie de 50%,imobil care nu s a partajat din motive legate de costuri ce vin odata cu ... (vezi toată discuția)
Am dobândit în timpul căsătoriei un imobil cu uzufruct viager de la socri, din care acum fosta soție încearcă să mă scoată. Îmi pot dobândi partea prin instanță? Aricato Aricato Buna ziua , am divortat de 4 -5 luni , si sotia cauta sa ma scoata din casa care este cumparata cu contract de vanzare cumparare de la socri carem mai ... (vezi toată discuția)
In caz de divort ce se intampla cu apartamentul in care locuim? ovidiu2009 ovidiu2009 As dori sa aflu ce se intampla cu apartamentul in caz de divort? Mentionez ca apartamentul a fost cumparat de la socrii in baza unui contract de vanzare ... (vezi toată discuția)