avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general foi de parcurs auto
Discuție deschisă în Contabilitate în general

foi de parcurs auto

Nu am primit rapuns la intrebarea mea despre stampila, sper sa am mai mult noroc de data asta.

Acum ca in 2012 se poate deduce 50% din benzina am urmatoarele intrebari :

1. trebuie neaprat facuta foaie de parcurs ?
2. daca da trebuie formular tipizat, pot eu sa fac in excell o situatie sau e valabila o foaie facuta de un program de contabilitate ?
3. exista vreun act legal in care sa se spuna exact ce trebuie sa contina foaia de parcurs ?
Intreb pentru ca am vazut mai multe tipuri de tipizate care au in principiu cam aceleasi coloane dar au si lucruri diferite, alimentarea de exemplu, asta trebuie sa fie pe foaia de parcurs ? folosesc programul de contabilitate saga care face si foi de parcurs care sunt foarte simple, nici macar kilometrajul nu este trecut, ar putea fi valabila aceasta foaie facuta de program ?
4. masina este in comodat, trebuiesc justificati prin foi de parcurs toti kilometrii sau se pot sari cativa km care de ex au fost facuti si in interes personal
5. am facut de ex o deplaare la Alexandria care nu s-a concretizat intr-un venit ulterior, am facut-o degeaba. Pe asta pot sa o trec ?
Daca cine stie cum sta treaba si are si alte lamuriri as aprecia foarte mult.

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Contract de comodat pentru masina niko79 niko79 Buna ziua! Tin contabilitatea unui SRL si ma intereseaza daca se poate incheia un contract de comodat pentru masina intre administrator (asociat unic), in ... (vezi toată discuția)
Semnarea foilor de parcurs in institutiile publice ContSters259278 ContSters259278 Buna ziua ,lucrez intr-o institutie publica unde foile de parcurs transport persoane am inteles ca sint obligatorii. Sint incadrat ca si Consilier,ne avand ... (vezi toată discuția)
Deplasari in interes de serviciu cu masina personala-cum se deconteaza? ramo1305 ramo1305 Buna ziua! Apelez la Dvs. toti cei care utilizati forumul Avocatnet.ro pentru a ma ajuta intr-o problema legata de transportul in interes de servici cu ... (vezi toată discuția)