avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Acord pensii Romania - Israel
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Acord pensii Romania - Israel

Buna ziua! Tatal meu, nascut in 1948, si-a depus dosar de pensionare in octombrie 2011.Nu a primit inca decizie si are 5 ani de zile lucrati in Israel, pentru care nu a depus nici o documentatie la dosar pentru ca nu are. A cotizat la pensiile din Israel. Ce trebuie sa faca pentru a beneficia cumva si de acesti 5 ani?
Cel mai recent răspuns: Gggi , utilizator 13:17, 5 August 2020
Daca a fost angajat o firma romaneasca , sa mearga la acea firma sa obtiona adeverinta ca a lucrat si in ce perioada , ce venituyri a incasat cea platit la stst. Daca a lucrat la o firma din Israel trebuie sa se adreseze acelui stat
Pe site-ul CNPAS am gasit urmatoarea informatie:

07.11.2011: State cu care Romania are incheiate acorduri bilaterale pe modelul regulamentelor europene:
- in vigoare: Macedonia, Turcia, Coreea De Sud, Canada si Republica Moldova.
- urmeaza sa intre in vigoare acordul cu Israel.
La stabilirea drepturilor de pensie se au in vedere perioadele de asigurare realizate in ambele state iar drepturile se acorda proportional cu perioada realizata in fiecare stat.

20.01.2012: Pana la ratificarea acordului bilateral dintre Romania si Israel, perioadele lucrate in cele doua state nu se recunosc reciproc.
Nu inteleg,am semnat ca stat un acord pe subiectul asigurarilor sociale sau nu?Si tatal meu a lucrat multi ani in Israel si acum nu beneficiaza de anii lucrati in Israel.Are cineva idee cum rezolvam aceasta problema?
@Colombina29

Acordul intre Romania si Statul Israel a fost semnat in data de 28 februarie 2011, la doua zile dupa ce am incheiat discutia de anul trecut cu dvs. El trebuie ratificat si am inteles ca proiectul de lege privind ratificarea acordului a fost inaintat spre dezbatere si aprobare Parlamentului Romaniei.
Multumesc mult pentru raspuns.Si eu cum pot sa aflu cand au dezbatut aceasta lege?Trebuie sa merg la casa de pensii?

Alte discuții în legătură

Pensie din israel rodicabalteanu rodicabalteanu am lucrat aprox patru ani in israel ca ing constructor,in luna aprilie a.c. am depus la casa de pensii iasi un formular completat cu unele date sumare ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca dorianztd dorianztd Va salut, tatal meu a lucrat in Israel in perioada 1996-1999 in constructii, ca angajat legal la o firma de acolo , as dori sa stiu cum pot obtine ... (vezi toată discuția)
Pensie din israel mirelavalcu mirelavalcu Buna ziua, Va rog, Romania are conventie cu Israelul in ceea ce priveste acordarea pensiilor aferente perioadei lucrate in Israel? Mentionez ca am lucrat ... (vezi toată discuția)