avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adaposturi antiaeriene
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adaposturi antiaeriene

Buna seara!
Va scriu intrucat am ajuns la limita.Problema pe scurt e in felul urmator: stau in chirie intr-un apartament la parter.Sub mine locuieste cineva intr-un buncar antiatomic.Probleme nu ar fi daca dansa nu m-ar bate la cap aproape zilnic ca o inund.Chiar si cand nu e nimeni acasa ei tot ii curge apa deci e clar o defectiune pe coloana dar nu vrea sub nicio forma sa asculte.De la administratie s-a trimis un instalator care a constatat ca nu am o defectiune si s-a incheiat un proces verbal.Ea a mers atat de departe incat a facut aproape zi de zi scandal la administratie sa imi puna apa in plus.Apa care ii curge ei.Iar domnii de acolo s-au conformat. Aceasta individa imi verifica facturile, ma ia la rost cu ce fac eu cu apa, imi vorbeste urat, si pe deasupra mai spune si minciuni (la administratie unde se emit facturile) despre mine, la administratie si printre vecini.
Intrebarea mea este: are voie dansa sa locuiasca acolo?Ce pot sa fac sa ma lase in pace?Ea lucreaza la primarie iar cei de acolo au fost foarte reticenti cand proprietara le-a cerut socoteala referitor la cine administreaza si cui apartine acel spatiu.Ma simt supravegheata, hartuita.
Cel mai recent răspuns: lupul905 , utilizator 15:52, 5 Martie 2012
(2) Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinaţia proprietăţii comune fără a obţine mai întâi acceptul din partea asociaţiei de proprietari.

H.G. 1588/2007
Norme metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari
Publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 43 din 18/01/2008

Prin urmare acel adapost antiaerian reprezinta parte comuna si trebuie sa aiba si acceptul dv. in cazul in care a fost inchiriat .Intrebati la presedintele de bloc cu ce drept si-a amenajat locuinta fiindca dv. nu v-ati dat consimtamintul cu privire la inchiriere .
Subsolul imobilelor si orice spatiu cu destinatie de utilizare in stare de forta majora care sunt special prevazute in cartea tehnica a cladirii ,nu pot fi ocupate ,si nu pot face obiectul contractelor de inchiriere sau instrainare
Sesizati oficial Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta,care in astfel de cazuri aplica sanctiuni substantiale
iulya, da-i IGNORE total, nu o baga in seama!, nu sta de vorba cu ea!, nu raspunde la provocari!

aceasta situatie se poate solutiona de catre comtet (deocamdata...)

succes!
Cei de la primarie au spus sec ca e in administrarea lor intrucat nu e pivnita e buncar.Nu e condominiu si prin urmare nu aveau nevoie de acordul nostru.Eventual sa ma duc sa cer un extras de CF pt a verifica veridicitatea. La sfatul lui "ynocentta" am sa sun maine la IGSU desi nu cred ca o amenda o sa o alunge de acolo.
Dar cand primaria v-a spus despre acel spatiu cu destinatie speciala ca este administrat de ei, nu a confirmat daca au acceptat chiriasi acolo ?.
Eu cred ca trebuie sa va lamuriti mai bine ce se intampla in spatiul respectiv facand o cerere inregistrata la registratura, in care sa aratati ce se intampla acolo, sa va precizati adresa dvs.unde locuiti si sa solicitati un raspuns scris prin posta. Numai interesandu-va la primarie puteti rezolva cumva.

Alte discuții în legătură

Problema cu vecinii lacrutza lacrutza Problema cu vecini Buna Stau intr-un bloc cu 4(eu locuiesc la etajul 1) etaje si cam de jumatate de an a inceput sa-mi curga apa in baie....cate putin cate ... (vezi toată discuția)
Vecinul de deasupra mă inundă repetat, la fiecare 2-3 luni. asigurătorul nu mă despăgubește iar asociația nu se implică, ce aș putea face? lili.ana lili.ana Buna ziua, As dori consultanta de specialitatea pt actionarea in instanta si recuperarea daunelor in urmatoarea problema: Vecinul de deasupra ma inunda ... (vezi toată discuția)
Reclamatie asociatia de locatari alinalina45 alinalina45 Inundat de vecin, pasi de urmat pt rezolvarea problemei, model notificari?Buna ziua! De o saptamana am facut sesizare verbala catre administrator ca in baie pe ... (vezi toată discuția)