Buna ziua,
As dori consultanta de specialitatea pt actionarea in instanta si recuperarea daunelor in urmatoarea problema:
Vecinul de deasupra ma inunda repetat, la fiecare 2-3 luni. Apa este atat de multa incat curge prin tavan si pereti, ajunge pana la parter.
Am asigurare facultativa care acopera inclusiv apa de conducta, dar nu am fost despagubita niciodata pe motiv ca reparatia este sub valoarea fransizei, respectiv 100 E. Dansii fac un deviz unde calculeaza gips carton 10 lei, lavabila 50 lei etc, nu calculeaza manopera, nimic si astfel tot timpul se situeaza sub 100 E.
Asociatia de locatari nu este interesata de problema, mi-au dat o instiintare cum ca defectiunea nu este la partile comune, si atat. Nici macar nu mai vine sa constate situatia. Doar opresc apa pe coloana la insistenta mea, cand incepe si inundatia si “ploua la propriu”.
Apartamentul a fost renovat in totalitate acum un an, nu se poate sa nu raspunda nimeni pentru dezastrul asta.
Astept raspunsul dvs.
Multumesc
Daca exista probe concrete care atesta ca defectiunea care genereaza inundatia si prejudicii la bunul imobil si bunurile existente in acesta,si nu puteti solutiona amiabil,initial notificati oficial vecinul cu obligatia respectarii dispozitiilor in vigoare pentru asigurarea starii tehnice si a bunei functionari a instalatiei individuale,cu obligatia remedierii defectiunilor -sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta de judecata
Buna ziua,
Va multumesc pentru raspuns.
Ce probe ar putea exista ?
Am o adresa de la Asociatia de locatari care ma anunta ca defectiunea nu este de la partile comune, prin urmare nu este problema lor.
Am platit eu un instalator sa mearga la doamna de deasupra, dar mi-a spus ca nu este nici o defectiune. Nici nu a putut rezista prea mult sa stea acolo, am inteles ca este o mizerie de nedescris. Dansa nu discuta nu nimeni, decat cu un domn de la parter, doar lui ii deschide usa. Eu personal nu am vazut- o niciodata. Am inteles ca are probleme psihice dar nu stiu daca este asa. Am sunat-o pe fata ei care sta in Germania, mi-a zis ca nu o intereseaza, va veni doar sa mosteneasca apartamentul. Nu stiu ce sa mai fac. O data pe luna inunda, de obicei noaptea. Curge atat de multa apa incat ajunge pana la parter.
La ce etaj stati dvs. si la ce etaj sta "inundatorul"?
Puteti monta cate un robinet pe teavile verticale (trebuie vorbit si la asociatie). In acest fel, la vecin nu o sa mai ajunga apa... Caz rezolvat.
Gluma-gluma, dar vecinul poate fi actionat in instanta, basca ca poate fie pus sa plateasca toate pierderile de apa. Daca asociatia il pune sa plateasca de cateva ori toate pierderile, atunci, probabil ca o sa aibe mai multa grija cu apa.
Succes!
Va dau si eu un sfat : mariti suma la asigurare , eu la cateva mii de euro am platit in plus pentru ca am marit valoarea apartamentului , cativa zeci de lei . este o parere si schimbati asiguratorul / firma