avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... sunt inundat de vecin si nu am ce face !!!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

sunt inundat de vecin si nu am ce face !!!

salutare

locuiesc la bloc la etajul 2 /4 si periodic sunt inundat de catre vecinul de deasupra ( cam de 2 ori pe luna ) . Am asigurare, am chemat de 5-6 ori asiguratorul dar deja si el e scarbit de neimplicarea administratorului de bloc si a vecinului.

PROBLEMA este simpla , vecinul refuza sa repare motivand ca nu este de la el iar administratorul se face ca ploua....tipic romanesc ! Ma duce cu vorba de 4-5 luni ca o sa faca o sa dreaga si nu se implica deloc si tavanul meu e praf !
Am vorbit si cu presedintele de asociatie si nu am facut nimic , imi motiveaza ca nu ii deschide usa vecinul de deasupra mea .....

CE ESTE DE FACUT ??

multumesc.
Cel mai recent răspuns: crazvy , utilizator 19:40, 12 August 2013
D-le formulati o cerere de chemare in instanta cu temeiul art.998 si urm.Cod civil cu obiect de judecata "raspundere delictuala a vecinului"; Ca dovezi fotografii un proces de constatare de la administrator cat si de la asigurari, In proces chemati si asuguratorul in garantie, dac aveti o polita de asigurare facultative pentru inundatii. Deasemeni in instanta puteti solicita daune si evaluarea lor printr-o expertiza de specialitate ceruta in instanta, deasemeni sa se constate de unde sunt infiltratiile, Poate sunt din coloana comuna unde raspunzatoere de pagube este asociatia de proprietari
Deci sa fiti foarte atent pe cine chemati in judecata, daca scurgerile de apa sunt de pe coloana comuna vina o poarta asociatia de proprietari..Succes..
Daca era o defectiune nu trebuia sa curga apa incontinuu ?.:O inundare la doua saptamani seamana mai mult cu picatura chinezeasca.

S-ar putea sa fie vorba despre evacuarea masinii de spalat. Ca sa rezolvi mai repede roaga vecinul sa deschida atunci cand aduci un meserias sa verifice situatia. Daca ii faci reparatia pe cheltuiala ta sa zica macar bogdaproste iar tu vei fi fericit.=D>
Daca vecinul nu vrea sa repare, vorbiti cu administratorul sa opreasca apa cateva minute si puneti un robinet pe cloana care urca spre acest vecin. Cand va inunda opriti apa si-l lasati pe uscat pana repara.
pare a fi gluma dar nu este ! banuiesc ca este de la masina de spalat sau cel mai sigur de la cada deoarece pe partea unde sunt inundat se afla cada !!

ideea cu robinetul pe coloana este GENIALA ... mai incerc sa tratez cu administratorul sa vedem daca e de acord...el e genul care vrea doar banii si nu vrea sa deranjeze pe nimeni

Daca in apartamentul de sus se foloseste cada o data la 2 saptamani inseamna ca...:thumbdown:

Unii proprietari arunca apa de la spalatul rufelor in masina direct pe podea asteptand sa fie preluata de sifonul de pardoseala care de cele mai multe ori nu poate prelua tot debitul.Aceasta practica ar trebui combatuta si obligat proprietarul sa instaleze scurgere separata. Deasemeni unii proprietari cu masini automate au facut scurgerea masinii insuficienta pentru a prelua debitul iar unele segmente ale instalatiei sau mai demufat din cauza presiunii. In orice caz un meserias ar face o constatare corecta.:)

Alte discuții în legătură

Inundat de catre vecina de desupra mea. florinm58 florinm58 Locuiesc intr-un bloc de cand m-am nascut de 58 ani ,de-a lungul timpului au fost diverse probleme intre vecini si din cate stiu cam toate si-au gasit ... (vezi toată discuția)
Inundarea vecinului de sub mine hpf2180 hpf2180 De 3 ani de zile ma confrunct cu o problema delicata,sunt acuzat de vecinul de sub mine cum ca il inund.La mine in casa in afara de apa imprastiata cu mopul de ... (vezi toată discuția)