hpf2180 a scris:
Eu stiu ca tre sa platesc paguba doar in momentul cand la mine in casa am balta de pescuit si sunt afectati si restul..conducte comune si alte chestii nu sunt problema mea.
Apa datorita gravitatiei vine de sus in jos, curge natural si-atunci este lesne de inteles ca vecinului dumneavoastra i se infiltreaza apa de sus iar sus este apartamentul dumneavoastra. Apa se infiltreaza nu numai cand este balta in apartamentul dumneavoastra, ci si daca o conducta de alimentare, o coloana de scurgere a apei reziduale sau pluviale este fisurata in pretele dintre dumneavoastra si apartamentul de sub dumneavoastra, daca sifonul de la cada dumneavoastra este fisurat... Aceste fisuri fiind in perete, nu aveti cum sa le observati in casa dumneavaostra dar daca ati vazut cum are vecinul apa in tavan este clar ca apa vine de sus.
De regula aceste reparatii se pot face din apartamentul de deasupra si nu din cel de dedesubt.
Am subliniat in citat afirmatia dumneavoastra, afirmatie facuta probabil de suparare. Dar orice conducta comuna, ca si orice proprietate comuna din bloc, scara, va intereseaza si pe dumneavoastra ca si pe fiecare proprietar. Toti proprietarii sunt obligati prin lege sa intretina proprietatea comuna si-aceasta se face mai usor prin asociatia de proprietari care are exact rolul de administrare si intretinere a proprietatii comune.
Vorbiti cu administratorul sa cheme un instalator, permiteti-i accesul in casa si-acesta sa sape pe langa coloana cu pricina, sa scoata bucata fisurata si sa o inlocuiasca cu una noua.