avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... inundarea vecinului de sub mine
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

inundarea vecinului de sub mine

De 3 ani de zile ma confrunct cu o problema delicata,sunt acuzat de vecinul de sub mine cum ca il inund.La mine in casa in afara de apa imprastiata cu mopul de nevastama nu au fost cazuri cand sa am apa pe jos.
Am chemat instalator s a uitat si nimic.in vara vecinul a renovat m a chemat sa imi arate si in acelas timp sa ma avertizeze ca d acum ii platesc tot ce inund.
Am vorbit cu administratorul a adus si ala un instalator care a constatat ca dragul meu vecini are tavanul ud de la conducta de apa pluviala nu stiu ce a facut el pe acolo.
toate bune si frumos cand azi dimineata ma trezesc cu el la usa cum ca l am inundat iar si el a bagat nu stiu cate zeci de mii de euro in casa.
Ce demersuri pot face in justitie ptr ca deja imi ajunge omul ma amentinta ca o sa ii platesc tot ma deranjeaza ptr o problema ptr care nu am nici o vina
Eu stiu ca tre sa platesc paguba doar in momentul cand la mine in casa am balta de pescuit si sunt afectati si restul..conducte comune si alte chestii nu sunt problema mea.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:49, 13 Ianuarie 2013
Daca umezeala de pe tavan este cauzata de coloana pluviala, aceasta trebuie reparata de catre asociatie, asa incat administratorul trebuia sa faca cele necesare, sa cheme instalator, acesta sa inlocuiasca coloana sau sa o lipeasca (depinde de cat de grava este problema), administratorul platea lucrarea si....se termina povestea.

Spuneti-i vecinului dv. cine trebuie sa repare si sa va lase in pace.

Fie asteptati ca vecinul dvs sa actioneze si atunci va veti apara.

Fie chemati un instalator autorizat care sa faca o constatare la fata locului consemnata intr-un proces-verbal, in prezenta reprezentantilor asociatiei de proprietari.

Daca se dovedeste ca inundatia este de la o teava comuna, solicitati in scris asociatiei sa ia masuri urgente pt remedierea situatiei.
hpf2180 a scris:
Eu stiu ca tre sa platesc paguba doar in momentul cand la mine in casa am balta de pescuit si sunt afectati si restul..conducte comune si alte chestii nu sunt problema mea.

Apa datorita gravitatiei vine de sus in jos, curge natural si-atunci este lesne de inteles ca vecinului dumneavoastra i se infiltreaza apa de sus iar sus este apartamentul dumneavoastra. Apa se infiltreaza nu numai cand este balta in apartamentul dumneavoastra, ci si daca o conducta de alimentare, o coloana de scurgere a apei reziduale sau pluviale este fisurata in pretele dintre dumneavoastra si apartamentul de sub dumneavoastra, daca sifonul de la cada dumneavoastra este fisurat... Aceste fisuri fiind in perete, nu aveti cum sa le observati in casa dumneavaostra dar daca ati vazut cum are vecinul apa in tavan este clar ca apa vine de sus.
De regula aceste reparatii se pot face din apartamentul de deasupra si nu din cel de dedesubt.
Am subliniat in citat afirmatia dumneavoastra, afirmatie facuta probabil de suparare. Dar orice conducta comuna, ca si orice proprietate comuna din bloc, scara, va intereseaza si pe dumneavoastra ca si pe fiecare proprietar. Toti proprietarii sunt obligati prin lege sa intretina proprietatea comuna si-aceasta se face mai usor prin asociatia de proprietari care are exact rolul de administrare si intretinere a proprietatii comune.
Vorbiti cu administratorul sa cheme un instalator, permiteti-i accesul in casa si-acesta sa sape pe langa coloana cu pricina, sa scoata bucata fisurata si sa o inlocuiasca cu una noua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatii tevi comune mariusemil516 mariusemil516 va rog frumos daca puteti raspunde la o nedumerire a mea?? daca am peretele de la toaleta de servici comun cu vecinul de langa mine si sub noi vecinul are ... (vezi toată discuția)
Teava scurgere vana... cine plateste? cme2097 cme2097 Buna ziua, vecina de sub mine se plange ca i se imbiba tavanul cu apa, de la scurgerea mea de la vana. Am fost la ea, am constatat problema. Am chemat ... (vezi toată discuția)
Avarie coloana apa narcisdaniel narcisdaniel daca conducta de apa a blocului se crapa, eu am tavanul ud si trebuie sa sparg la vecinul de sus, cine plateste daca teava este sparta la nivelul ... (vezi toată discuția)