avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatii tevi comune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatii tevi comune

va rog frumos daca puteti raspunde la o nedumerire a mea?? daca am peretele de la toaleta de servici comun cu vecinul de langa mine si sub noi vecinul are umezeala pe tavan normal ca e conducta de apa probabil fisurata dar vreau sa stiu la cine ar trebui spart peretele la mine sau la vecinu de langa mine,LEGAL vorbind??rog raspuns....multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: mariusemil516 , utilizator 22:31, 8 Mai 2014
Este hazardat a emite raspuns la obiect necunoscand topografia instalatiei comune
Se poate ca sursa sa fie inclusiv fisura in sistemul de preluare apa reziduala
Cel mai bine chemati un instalator, acesta va poate spune care varianta este cea mai buna, in functie de cum sunt dispuse coloanele de apa si canalizare, in nisa sau doar in unu din apartamente.
multumesc de raspuns.dar ideea este ca instalatiile de apa trec trec prin peretele comun si vecinul meu nu vrea sa se sparga la el in casa sa nu fie deranjat si asa ia trimis la mine
Numai un instalator poate spune unde trebuie spart, pentru ca el lucreaza si repara.
Daca vecinul nu vrea sa lase sa se sparga la el peretele, daca tevile ii trec prin apartamentul lui, atunci administratorul sa inchida apa pe coloana pana se va hotari sa lase sa se faca treaba.
In legea 230/2007 se spune:
Art. 15. - Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat sa accepte accesul in apartamentul sau in spatiul sau al unui delegat al asociatiei, atunci cand este necesar sa se inspecteze, sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu. Fac exceptie cazurile de urgenta, cand accesul se poate face fara preaviz.
multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundarea vecinului de sub mine hpf2180 hpf2180 De 3 ani de zile ma confrunct cu o problema delicata,sunt acuzat de vecinul de sub mine cum ca il inund.La mine in casa in afara de apa imprastiata cu mopul de ... (vezi toată discuția)
Avarie coloana apa narcisdaniel narcisdaniel daca conducta de apa a blocului se crapa, eu am tavanul ud si trebuie sa sparg la vecinul de sus, cine plateste daca teava este sparta la nivelul ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac? amk1243 amk1243 Vecinul de la etajul superior a inlocuit teava de scurgere de la bucatarie. Au trecut 7 luni si in urma lucrarii efectuate sus, la mine au aparut pete de ... (vezi toată discuția)