avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Acte necesare inmatricularii unei masini cumparate in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Acte necesare inmatricularii unei masini cumparate in Austria

Buna seara. Doresc sa achizitionez o masina din Austria. Pentru a evita stresul ce urmeaza cu inmatricularea ei in Romania as dori sa stiu de ce acte am nevoie sa vin din Austria? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:01, 27 Februarie 2012
A. Actele care trebuie obtinute in tara de unde se importa masina sunt:
1. Actul de vanzare-cumparare (factura) - se obtine la cumpararea autovehiculului, si este foarte important la stabilirea valorii masinii, la vama. Conform noilor regulamente vamale, se compara valoarea de factura cu cea de catalog si cea mai mare dintre ele devine valoarea pentru vama (valoarea vamuita).
2. Cartea masinii - Trebuie sa aiba inscrise normele de poluare ale masinii. Pentru a putea inscrie autovehiculul, normele de poluare trebuie sa fie minim EURO3.
3. Certificat de origine - EUR 1 - atesta locul de fabricatie a vehiculului. Este emis de vanzator si vizat de vama tarii din care cumparati vehiculul. Este important fiindca doar in baza lui nu veti plati taxa vamala si comisionul vamal.
4. Declaratia vamala de export - atesta exportul vehiculului. Este emis de vama statului din care cumparati vehiculul si contine toate informatiile vamale.
5. Cartea (talon) temporara a masinii cu numar de vama - va da dreptul sa circulati cu masina pe o perioada determinata.
6. Asigurare - asigurare pe perioada determinata (2 saptamani, 1 luna, etc.), pentru a avea timp sa aduceti autovehiculul in tara.
7. Taxe de drum (roviniete) - pentru a va permite sa circulati si sa aduceti autovehiculul in tara.

B. Actele care trebuie obtinute la biroul vamal de frontiera -in Romania- sunt:
1. Declaratie vamala de tranzit in care trebuie mentionat biroul vamal de interior la care veti plati vama - documentul initial, care atesta intentia dumneavoastra de a importa autovehiculul. Actul vamal care se elibereaza in momentul intrarii vehiculului in tara trebuie sa contina informatii legate de locul in care urmeaza sa se faca vama (pentru persoane fizice, acesta este biroul vamal din localitatea in care isi au resedinta).

C. Actele necesare la biroul vamal de destinatie (la care se plateste vama) sunt:
1. Actul de vanzare - cumparare in original
2. Actul de vanzare - cumparare tradus si legalizat
3. Cartea masinii in original
4. Cartea masinii tradusa si legalizata
5. Certificat de origine - EUR 1 in original
6. Constatare RAR pentru vama in original - se elibereaza de RAR, si confirma biroului vamal tipul de masina si norma de poluare, deci stabileste daca masina poate fi importata sau nu (daca respecta EURO3) si valoare de catalog.
7. Declaratia vamala de export in original si copie
8. Cartea (talon) temporara a masinii cu numar de vama in original si copie
9. Asigurare in original si copie
10. Copie CI - pentru determinarea identitatii importatorului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto din sua??? ajutor!! ContSters56628 ContSters56628 Am adus recent o masina din SUA si vreau sa o inmatriculez in Romania. Sunt proprietarul ei, sunt cetatean american SI roman, am doniciliul in SUA sirezidenta ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa auto Kahlya Kahlya Buna seara. Daca am cumparat o Dacia Sandero in 2008 si am platit taxa auto (in jur de 1300 lei parca) as putea sa cer sa mi se restituie? Nu inteleg deloc cum ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto Imparatu Imparatu Buna seara!Detin un autoturism proprietate personala in italia,cu toate actele in regula!cum munca nu imi permite sa stau mult timp in tara as dori sa stiu cum ... (vezi toată discuția)