buna,
in scurt timp urmeaza sa fiu disponibilizata, voi intra in somaj si in perioada somajului va trebui sa fac un tratament dificil cu internari in spital. am auzit unele zvonuri ca in somaj nu se pot acorda concedii medicale (mi se pare absurd), dar si zvonuri ca pe perioada somajului concediul medical se plateste in functie de salariul avut inainte de disponibilizare...
nu stiu ce sa cred si ce sa fac in acest caz. exista posibilitatea ca daca am concediu medical pe perioada somajului sa nu mai primesc indemnizatia, sau sa se reduca valoarea acesteia?
Suspendarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc pe perioada acordarii indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca, a indemnizatiei de maternitate si a indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani, respectiv de 3 ani in cazul copilului cu handicap sau pe perioada incapacitatii temporare de munca mai mare de 3 zile datorita accidentelor survenite in perioada cursurilor de calificare, recalificare, perfectionare sau, dupa caz, a altor forme de pregatire profesionala, in timpul si din cauza practicii profesionale, precum si in alte situatii prevazute de Legea nr.76/2002.