avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical - somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical - somaj

buna,
in scurt timp urmeaza sa fiu disponibilizata, voi intra in somaj si in perioada somajului va trebui sa fac un tratament dificil cu internari in spital. am auzit unele zvonuri ca in somaj nu se pot acorda concedii medicale (mi se pare absurd), dar si zvonuri ca pe perioada somajului concediul medical se plateste in functie de salariul avut inainte de disponibilizare...
nu stiu ce sa cred si ce sa fac in acest caz. exista posibilitatea ca daca am concediu medical pe perioada somajului sa nu mai primesc indemnizatia, sau sa se reduca valoarea acesteia?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:43, 13 Noiembrie 2008
Suspendarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc pe perioada acordarii indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca, a indemnizatiei de maternitate si a indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani, respectiv de 3 ani in cazul copilului cu handicap sau pe perioada incapacitatii temporare de munca mai mare de 3 zile datorita accidentelor survenite in perioada cursurilor de calificare, recalificare, perfectionare sau, dupa caz, a altor forme de pregatire profesionala, in timpul si din cauza practicii profesionale, precum si in alte situatii prevazute de Legea nr.76/2002.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea platii indemnizatiei de somaj fani_vlad@yahoo.com fani_vlad@yahoo.com buna ziua!tocmai am fost data afara de unde lucram si acum am dreptul la somaj.a trebuit sa il suspend pt o perioada de tipm.as vrea sa stiu care este perioada ... (vezi toată discuția)
Somaj popaangelica popaangelica am intrerupt somajul 3 luni mai pot prelungi intreriperea inca 3 ani (vezi toată discuția)
Pot prelungi perioada de somaj indemnizat? tiberiu bastic tiberiu bastic Care sunt conditiile in care pot prelungi ajutorul de somaj, tinand cont ca sunt la a doua prelungire dupa ce am fost angajata pe perioada nedeterminata anul ... (vezi toată discuția)