avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere disciplinara

ziua buna,

poate fi concediat disciplinar un salariat care a revenit din concediu crestere copil in luna octombrie 2011, avand in vedere ca in 2010 s-a nascut copilul salariatului.

se aplica regula de a nu concedia salariatul in mai putin de 6 luni de la intoarcerea din cic??

multumesc
Cel mai recent răspuns: dorutza33 , utilizator 17:04, 3 Martie 2012
Nu la aceasta practica ma refeream. Cred ca nu m-am facut inteleasa din pacate. Doream sa spun de fapt, ca nu am gasit practica in ceea ce priveste invocarea prescriptiei din oficiu de catre instanta, dupa data de 01.10.2011, data intrarii in vigoare a NCC si daca dupa aceasta data instanta mai poate invoca din oficiu prescriptia emiterii deciziei de sanctionare in conditiile prevederilor art.2512 din Codul civil
Eu cred ca nu ... dupa Noul cod civil , persoanele care pot invoca prescripţia sunt :
1. cel în folosul căruia curge; prescripţia poate fi opusă personal sau prin reprezentant, fără ca persoana să fie ţinută a produce vreun titlu contrar ori să fi fost de bună-credinţă; organul de jurisdicţie competent nu poate aplica prescripţia din oficiu, chiar dacă invocarea prescripţiei ar fi în interesul statului sau al unităţilor sale administrativ-teritoriale.

2. codebitorii unei obligaţii solidare sau indivizibile şi fideiusorii; ei pot invoca prescripţia, chiar dacă unul dintre debitori a neglijat să o facă ori a renunţat la ea;

3. creditorii celui interesat, precum şi orice altă persoană interesată.

Practica posibil o sa apara , intrucat nu au trecut decat cateva luni de zile de la intrarea in vigoare a noului Cod civil ...
Ma bucura interpretarea ta, mai ales ca este in avantajul meu. Astept insa cu emotii solutia instantei de recurs in fata careia am invocat aceasta incalcare a prevederilor art.2512 Cod civil de catre instanta de fond...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rational ? chitoiu chitoiu servus. Poate incuvinta instanta o executare silita atunci cand din documentatia depusa reiese clar ca datoria este prescrisa ? multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Angajatul va mai putea fi sancționat ? sau nu ? oanaportar oanaportar Bună ziua ! Un angajat a fost trimis spre cercetare disciplinară. În Codul Muncii - Art. 252 - se spune că: (1) Angajatorul dispune aplicarea ... (vezi toată discuția)
Termen constatare abateri disciplinare andrepaslaru andrepaslaru Buna ziua. As dori unsfat legat de intentia mea de a introduce un articol in Regulamentul Intern al societatii pe care il redactez. Pentru a eficientiza ... (vezi toată discuția)