avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale preluare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

preluare firma

Buna, se poate sa preiau o societate srl de la cineva si sa las sediul social la aceiasi adresa. Si cam cat costa actele la notar. Multumesc pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: marytza , utilizator 11:20, 28 Februarie 2012
Preluarea unui SRL se face prin cesiunea partilor sociale.
Pentru a opera aceste modificari la ORC este nevoie sa prezentati hotararea AGA in original, act constitutiv actualizat, declaratia + specimenul de semnatura al noului administrator (in cazul in care si acesta se revoca).
Pentru redactarea documentelor va puteti adresa Biroului de asistenta juridica din cadrul ORC. In cazul in care capitalul social al SRL -ului preluat este minim, costul cesiunii se ridica la aprox. 900 lei.
Multumesc pt raspuns, dar nu am inteles partea cu sediul social ar putea sa ramana la aceiasi adresa. O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare firma andreea_naum andreea_naum Buna ziua! Am o mica nelamurire privind preluarea unei firme fara datorii si care nu a mai avut activitate in ultimul an. Mai exact, nu stiu care sunt pasii ... (vezi toată discuția)
Cedare 50% din srl Luchian.C Luchian.C Buna ziua, Eu impreuna cu inca 1 asociat detinem un SRL. As dori sa renunt la cele 50% din firma/sa ma retrag. De ce acte am nevoie si ce trebuie sa fac eu ... (vezi toată discuția)
Acte preluare societate. VASSY VASSY Buna ziua, Ma confrunt de ceva timp cu o preluare de societate. Cesioneaza 2 asociati si o preia alti 2 asociati.Nu este greu, dar de cate ori s-a intamplat ... (vezi toată discuția)