avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1111 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestarea deciziei privind majorarea perioadei ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestarea deciziei privind majorarea perioadei retinerii permisului

Buna ziua,
Doresc cateva lamuriri in ceea ce priveste urmatoarea problema. In luna noiembrie 2010 am fost oprit de catre un echipaj de politie pe Bdl. Timisoara pentru savarsirea faptei contraventionale "Trecere pe culoarea rosie a semaforului". Nu am fost de acord, prin urmare nu am semnat procesul verbal, deci contestatie. Am avut proces cu un martor (martorul era cu mine in masina in momentul respectiv si a fost chemat in instanta de catre Politie insa nu am inteles de ce, pentru ca el a fost martor la refuzul meu de a semna PV in niciun caz in ceea ce priveste fapta de mai sus). In fine, cand a venit la tribunal nu eram tocmai in cele mai bune relatii si a declarat ca nu a vazut daca am trecut pe rosu sau verde intrucat scria un mesaj pe telefonul mobil. Evident ca nu a mai contat ce am spus eu dupa...OK! Acum, dupa ce a ramas in pronuntare eu n am mai aflat nimic ce s a hotarat. Am asteptat sa vina acasa o pronuntare, ceva. Insa in loc de pronuntare a venit instiintarea ca trebuie sa predau permisul in baza unui articol si, surpriza, pe langa cele 30 de zile prevazute de art. respectiv s-au mai adaugat inca 30 pentru ca un l-am predat la timp. Pai cum sa predau ceva daca nu stiu ca trebuie sa l predau, daca nu m a instiintat nimeni in scris sau verbal macar? Acum intrebarea mea este: pot face contestatie la acea instiintare astfel incat sa ma duc sa predau permisul si acesta sa fie retinut 30 zile nu 60zile ?
Adik ar fi o eroare de procedura sau ceva asemanator?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: sypryano , utilizator 15:53, 28 Februarie 2012
nu aveti nici o sansa sa obtineti anularea celor 30 de zile. Conform legii, este obligatia dvs de a preda permisul in 15 zile de la pronuntarea hotaririi prin care contestatia este respinsa.
Tot in baza legii, sentintele irevocabile nu se comunica deci era obligatia dvs de a va interesa la instanta de judecata (personal sau prin telefon, inclusiv pe portalul de internet) cind s-a pronuntata instanta si ce solutie s-a dat in dosar.

daca dvs aveti timp si bani de pierdut trebuie sa stiti ca perioada suplimentara nu se aplica in baza unui pv si deci o alta plingere contraventionala va fi respinsa. Ea se aplica in baza unui ordin al sefului IPJ si este un act administrativ care are o procedura de contestatie speciala - lg 554/2004.Desi nu sunt de acord cu aceasta procedura, in acest moment asta este practica.

per total, aceasta procedura administrativa nu determina suspendarea executarii sanctiunii (adica permisul va fi suspendat) si va dura - de regula - mai mult decit perioada de suspendare.
Deci mai exact, sa ma las pagubas, predau permisul si astept sa expire cele 60 zile...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire dovada de circulatie roxana popa roxana popa Mi-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de 30 zile, pt trecerea pe culoarea rosie a semaforului. Pentru ca am refuzat sa semnez procesul ... (vezi toată discuția)
De cand curge termenul de 15 zile de predare a permisului in cazul respingerii plangerii, daca mi s-a dat si termen de apel de 30 zile? user77 user77 Buna ziua, Am facut contestatie impotriva procesului-verbal contraventional potrivit caruia se constata ca am trecut pe culoarea rosie la semafor. Acum ... (vezi toată discuția)
Contestatii respinse, permisul nu a fost predat miragee miragee Buna seara, Mi-a fost luat permisul de 2 ori in aceeasi zi si am facut contestatie la ambele decizii. Ambele contestatii au fost respinse si nu am stiut ca ... (vezi toată discuția)