avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Amenda contraventionala data de ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Amenda contraventionala data de ITM

Buna ziua. As dori, daca puteti, sa ma ajutati cu un raspuns va rog.
Am avut control de la ITM care s-a soldat cu o amenda contraventionala, s-a intocmit procesul verbal in care au scris ca pot achita jumatate din suma de 2500 (adica 1250) in max 48 de ore. Dupa ziua respectiva, primesc telefon si ma anunta ca in cazul de fata nu se aplica aceasta reducere in 48 de ore si ca trebuie sa refaca procesul verbal si sa achitam amenda integral.
Pe ce se bazeaza? E corect ce mi-au spus sau se folosesc de noi si vor sa obtina intreaga suma?
Astept cu nerabdare un raspuns. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:46, 28 Februarie 2012
Amenda in baza carui articol a fost data?
In baza art 28 OG 2/2001 republicata

Nerespectarea legii 328/2009, art 17-22, daca imi aduc bine aminte, nu am procesul verbal in fata. E vb despre cumulul pensiei cu salariul.
Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Intr-adevar, este vorba despre incalcarea prevederilor art.18 si art.19 alin.3 si 4 din Legea nr.329/2009 , fapte sanctionate cu amenda de la 2.500 lei la 5.000 lei.

Art. 24 din Legea nr.329/2009 prevede ca , acestor contraventii le sunt aplicabile dispozitiile Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.

Art. 28 (1) teza I si II din OG nr.2/2001 dispune ca , contravenientul poate achita, pe loc sau în termen de cel mult 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal ori, după caz, de la data comunicării acestuia, jumătate din minimul amenzii prevăzute în actul normativ, agentul constatator făcând menţiune despre această posibilitate în procesul-verbal. În actul normativ de stabilire a contravenţiilor această posibilitate trebuie menţionată în mod expres.

Coroborand cele doua texte de lege, in tacerea legii, considera ca sunt aplicabile prevederile dreptului comun , chiar daca in Legea nr.329/2009 nu face referire expres la posibilitatea achitarii in 48 de ore a jumatatii amenzii primite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda circulatie se poate plati jumatate in 48 de ore ? pisicoasa pisicoasa Am luat o amenda pentru ca am intors pe linia continua in cuantul de 540 lei si 6 puncte penalizare. Domnul agent de politie a uitat insa sa specifice ca pot ... (vezi toată discuția)
Plata amenzii de circulatie dupa respingerea plangerii mark57 mark57 În 31.03.2014.am primit o amenda de circulație.Am depus o plângere la tribunal,care a fost respinsă în 12.09.2014.Plata amenzii se face integral,sau dacă ... (vezi toată discuția)