avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general amenda garda financiara se reduce la jumatate daca ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

amenda garda financiara se reduce la jumatate daca platesti in 48 ore

pentru ca mie mi s-a comunicat ca nu se poate reduce. E ADEVARAT?
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 15:40, 13 Octombrie 2009
Apare vre-o referinta la aceasta posibilitate pe actul de constatare?
in conformitate cu art 28 og 2/2001 contravinientul poate achita pe loc sau in termen de 48 ore jumatate din min amenzii .
asta scrie dar nu se aplica asa mi-au zis si nu inteleg motivul
Art. 28. - (1) Contravenientul poate achita, pe loc sau in termen de cel mult 48 de ore de la data incheierii procesului-verbal ori, dupa caz, de la data comunicarii acestuia, jumatate din minimul amenzii prevazute in actul normativ, agentul constatator facand mentiune despre aceasta posibilitate in procesul-verbal. In actul normativ de stabilire a contraventiilor aceasta posibilitate trebuie mentionata in mod expres.
mie mi s-a comunicat ca actul normativ conform caruia am fost amendati nu prevede posibilitatea achitarii jumatate a amenzii.
trebuie sa scrie in actul normativ in baza caruia v-au amendat, ca se aplica OG2; si de asemenea in procesul verbal de contraventie, dat tot in baza og 2, trebuie sa fie scrisa posibilitatea ca platind in 48 ore sa se reduca amenda la jumatate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata amnezii rutiere in 48 de ore kid_vova kid_vova Am fost oprit de Politia Rutiera pentru nerespectarea culorii semaforului si neacordarea prioritatii la trecerea de pietoni, mi-a fost retinut permisul pentru ... (vezi toată discuția)
Legea nr. 61/1991 - plata a jumatate din minimul amenzii ionelagodin ionelagodin o amenda pe legea 61 din 1991 art 3,se poate plati jumate din minimul amenzi_ (vezi toată discuția)
Amenda circulatie se poate plati jumatate in 48 de ore ? pisicoasa pisicoasa Am luat o amenda pentru ca am intors pe linia continua in cuantul de 540 lei si 6 puncte penalizare. Domnul agent de politie a uitat insa sa specifice ca pot ... (vezi toată discuția)