Am fost salariata pana in iunie 2010.
Incepand din 2011 m-am mutat in Germania si am avut asigurari private de calatorie.
In decembrie 2011 am revenit in tara, am achitat contributia legala pe ultimele 6 luni. Pe 30 dec am plecat din tara neputand plati si contributia pe urmatoarele 6 luni (perioada de valabilitate a cardului international) deoarece au spus ca nu se poate anticipat, pana la sfarsitul lunii ianuarie 2012.
Deci pe 30 dec am plecat doar cu cardul de sanatate valabil pana in 2012.
Acum vreau sa-mi fac asiguare de sanatate in Germania. De aici mi s-a cerut formularul E 104. Parintii mei s-au dus la casa de asigurari din Romania, au platit asigurarea pana in iunie 2012. Pe formular, functionarii au scris ca eu as fi asigurata incepand cu FEBRUARIE 2012!!!, data la care parintii mei au platit restul pana in iunie 2012. Dar eu prima plata am facut-o in Decembrie 2011.
Intrebarea mea: Nu ar trebui sa scrie pe formular de la 29.12.2011 la 30.06.2012. ?? Nu de la 29.12 am redobandit calitatea de asigurat?
In decembrie ati platit retroactiv pe ultimile 6 luni din 2011, respectiv contributia aferenta lunilor iulie - decembrie 2011.Prima plata pe anul 2012,aferenta lunii ianuarie,pt. a va fi mentinut continuitatea de asigurat de 1 an,ar fi trebuit sa fie facuta in cursul lunii ianuarie 2012.
Dar,cum spuneti ca vi s-a achitat contributia abia in februarie,pt. luna ianuarie nu figurati ca asigurat,nu aveti facuta nicio plata,de aceea vi s-a mentionat pe formular ca sunteti asigurata incepand cu februarie ,ceea ce este corect si legal.
Card european de sanatate
smn
Buna ziua,
Va rog sa imi explicati si mie cum poate obtine fiica mea card european de sanatate, mentionez urmatoarele:
- a fost salariata de la 20 octombrie ... (vezi toată discuția)
Formularul e104
13.11.93
Buna ziua am si eu o problema....locuiesc in germania din luna martie ...la jum luni aprile am Avut o prblm de sanatate in care mia vn de plata aproximativ ... (vezi toată discuția)