avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Biroul de credit si raportul de credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Biroul de credit si raportul de credit

buna ziua!
in anul 2005 am contractat un credit pe 4 ani, credit pe care l-am platit spre sfarsit cu "ajutorul" unui executor, ultima plata a creditului fiind pe 18.09.2008 (cu chitanta in fata).
am si eu o nelamurire si anume. chiar astazi am primit raportul biroului de credit in care intre ultima si penultima actualizare exista diferenta de 4 luni, respectiv 08.09.2008 si 19.01.2009. la penultima actualizare figuram cu sold, iar la ultima nu., eu efectuand ultima plata a creditului pe 18.09.2008 (ma repet cu scuzele de rigoare pt a fi mai bine inteleasa).
intrebarea mea este cand anume se implinesc cei 4 ani de "detentie"? deoarece conform art.6 din decizia 105/2007 a anspdcp este specificat k citez :"Datele negative sunt stocate in sistemele de evidenta de tipul birourilor de credit si dezvaluite participantilor pentru perioada necesara realizarii scopurilor prevazute la art. 1, dar nu mai mult de 4 ani de la data achitarii ultimei rate restante sau de la data ultimei actualizari transmise, in cazul neachitarii restantelor pana la data respectiva."
cand ar trebui sa ies de aici?
iti multumesc anticipat pt raspuns.
Solicitati de la biroul de credit un raport actualizat. Apoi puteti sa imi trimiteti prin e-mail eventual acel raport (fara datele personale) ca sa va spun exact. Sau va uitati dvs la luna in care apare ultima "bulinuta". Cum in raport o sa vedeti ca se vad 5 ani (4 ani + anul in curs), adaugati 4 ani la anul cu "bulinuta", iar din luna ianuarie a anului urmator nu se mai vede. In schimb in CRB infoprmatia se pastreaza 7 ani, dar nu e obligatoriu sa figurati acolo si nu toate bancile verifica si aceasta baza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baza de date cocut21 cocut21 salut, in 2007am facut un credit la bcr in care aveam rata de 200euro...am platit pana la inceputu anului 2010 dp care nu am mai platit,in fine am ajuns la ... (vezi toată discuția)
Banca ale2012 ale2012 buna ziua eu sunt in biroul de credit din 2010.acuma anul acesta daca achit creditul respectiv in ce perioada ma scoate din biroul de credit?:sorry: (vezi toată discuția)
Biroul de credit ContSters332562 ContSters332562 Sunt in Biroul de Credit, datorita unor intarzieri de plata. La inceputul acestui an am achitat in integralitate restanta la banca. Cum pot fi sters din Biroul ... (vezi toată discuția)