avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Casa declarata monument istoric de arhitectura pentru ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Casa declarata monument istoric de arhitectura pentru care Primaria solicita impozit pe cladire

Citesc in Codul Fiscal, Titlul IX, Cap.2 Art.250 urmatoarea fraza: "Cladirile care, potrivit legii, sunt clasate ca monumente istorice, de arhitectura sau arheologice, muzee ori case memoriale, indiferent de titularul dreptului de proprietate sau de administrare, cu exceptia incaperilor care sunt folosite pentru activitati economice" sunt scutite de impozit pe cladiri.
Eu locuiesc intr-o astfel de casa (clasata ca monument istoric de arhitectura in LMI, desi nu am fost informata in acest sens) si cu toate acestea Primaria imi calculeaza impozit pe cladire din 1996 (anul dobandirii) si imi trimite instiintare de plata la fiecare inceput de an, iar daca nu platesc la timp imi calculeaza si incaseaza si majorari de intarziere.
Am aflat de doua zile statutul cladirii.
As dori sa ma sfatuiasca cineva daca Primaria respecta legea iar daca nu, cum imi pot recupera sumele achitate pana in prezent si cu cat timp in urma pot cere restituirea lor.
Va multumesc.
Cu stima.
pai, in baza textului invocat, daca imobilul este clasat in una din acele categorii potrivit legii, atunci primaria percepe impozitul in mod ilegal. Puteti cere restituirea sumelor achitate in mod eronat, de la data clasarii imobilului ca monument istoric.
Multumesc pentru raspuns.
Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit locuinta bxqtelecom bxqtelecom Detin o locuinta care este declarata monument istoric si nu platesc impozit pe cladire. Daca inregistrez o societate comerciala doar cu sediu de birou, se ... (vezi toată discuția)
Impozit pe o cladire monument istoric razvy2010 razvy2010 incepand cu anul 2008(s-a finalizat proces prin care o cladire care ulterior este declarata monument istoric intra in proprietatea familiei) se ... (vezi toată discuția)
Impozit firma stoicadanielapia stoicadanielapia Buna dimineata, Saptamana trecuta am platit impozitul la 2 locuinte pe care le am in orasul Pitesti. Intre timp am gasit sa inchiriez una din locuinte la o ... (vezi toată discuția)