avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit pe o cladire monument istoric
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit pe o cladire monument istoric

incepand cu anul 2008(s-a finalizat proces prin care o cladire care ulterior este declarata monument istoric intra in proprietatea familiei) se plateste impozit pe cladire de catre familie la primaria comunei pana la data de 31 dec 2012.
incepand cu anul 2010 cladirea este declarata monument istoric prin ordin al ministrului culturii.
as dori sa stiu daca compensarea impozitului mai devreme de anul 2010 pana la data publicarii in MO se poate face ??
Cel mai recent răspuns: razvy2010 , utilizator 09:55, 20 Martie 2013
Conform art. 250 Cod fiscal, pentru clădirile care potrivit legii, sunt clasate ca monumente istorice, de arhitectură sau arheologice, muzee ori case memoriale, indiferent de titularul dreptului de proprietate sau de administrare, cu excepţia încăperilor care sunt folosite pentru activităţi economice, nu se datorează impozit.
Rog detaliaţi menţiunea dumneavoastră cu privire la compensare, personal nu înţeleg ce doriţi să spuneţi.
va multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit locuinta bxqtelecom bxqtelecom Detin o locuinta care este declarata monument istoric si nu platesc impozit pe cladire. Daca inregistrez o societate comerciala doar cu sediu de birou, se ... (vezi toată discuția)
Casa declarata monument istoric de arhitectura pentru care primaria solicita impozit pe cladire Cristina Galis Cristina Galis Citesc in Codul Fiscal, Titlul IX, Cap.2 Art.250 urmatoarea fraza: \"Cladirile care, potrivit legii, sunt clasate ca monumente istorice, de arhitectura sau ... (vezi toată discuția)
Refuz scutire de impozit cladire monument istoric andrasnak andrasnak Buna ziua ! Am cumparat un apartament intr-o cladire monument istoric. Notarul a specificat in contract, vanzatorul a obtinut negatiile necesare asa ca am ... (vezi toată discuția)