avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca ...............
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca ...............

buna!

Sunt angajat la o firma de aproape un an,contractul de munca e pe o perioada nedeterminata iar salariul e minim pe economie. intrebarea mea este, se poate mari salariu pe lunile din urma? nu stiu daca am fost destul de explicit dar va rog sa ma intrebati in cazul unei nelamuriri.multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:36, 28 Februarie 2012
Se poate mari salariul din urma , sub rezerva sanctionarii angajatorului ....
in ce consata aceasta sanctiune?amenda?
Modificarile intervenite la salariu trebuie inregistrate si transmise prin revisal intr-un termen de maxim 19 zile lucratoare de la data intervenirii modificarii - nedepunerea in termen a registrului este sanctionata cu amenda ... sau transmiterea de date eronate prin REVISAL este sanctionata cu amenda de catre ITM. (Baza legala este HG nr.500/2011).
o ultima intrbare daca imi permiteti...cat e amenda? va multumesc inca odata
1. nedepunerea in termen a modificarii : amenda de la 5.000 lei la 8.000 lei;

2. transmiterea de date eronate : amenda de la 3.500 lei la 5.000 lei.
(art.9 alin.1 si 2 din HG nr.500/2011)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revisal MariaRamona MariaRamona In urma cercetarii disciplinare prealabile, un salariat a fost sanctionat cu diminuarea cu 10 % a salariului de baza. Decizia de sanctionare, care stabileste ... (vezi toată discuția)
Neinregistrare contract in revisal lilianatatar lilianatatar Ce sanctiune primesc daca nu am inregistrat doua contracte in revisal si nu le-am transmis ? am o intarziere de trei zile si tocmai acum au venit in control de ... (vezi toată discuția)
Revisal dumilor dumilor Buna ziua! Care sunt consecintele in care un angajator nu a facut transferul de la revisal H.G. 161/2006 la revisal H.G. 500/2011 nici pana azi? am vazut ca ... (vezi toată discuția)