avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenintari la telefon
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenintari la telefon

Buna seara.Am un prieten care ma tot ameninta la telefon de ceva vreme.Ce pot sa fac?(nu vreau sa-mi schimb nr. de telefon).Va multumesc
Va tebui sa depuneti plangere penala la politie,pentru amenintare.
Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2012
andymaurul, utilizator
Depinde ce intelegeti dvs prin amenintari! Daca va ameninta cu vreo infractiune sau cu vreo fapta de natura sa va pagubeasca, in asa maniera incat sa va creeze o temere puternica si reala, atunci ar fi justificata o plangere penala, insa ar trebui sa inregistrati convorbirea sau sa salvati mesajele. Daca totusi actiunile lui se rezuma la simple afirmatii care prin continutul lor si fata de persoana interlocutorului nu sunt susceptibile de a provoca o temere serioasa, atunci nu putem vorbi de o infractiune de amenintare. Pe cale de consecinta, va sfatuiesc sa evaluati situatia cat mai responsabil si ulterior, daca apreciati ca se impune, este bine sa formulati o plangere penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cai de atac amenintari si injurii dansti1 dansti1 buna. as dori si eu sa ma indrume cineva ce cai de parcurs am daca o persoana juridica face amenintari telefonice la adresa mea,mentionand ca acea convorbire ... (vezi toată discuția)
Este considerata amenintare sau santaj atunci cand cineva te acuza cu acuzati false ca ar fi fost violata? precious007 precious007 Buna seara Am nevoie de o informatie rapida daca se poate sa stiu cum sa procedez. Este considerata amenintare sau santaj atunci cand cineva te acuza cu ... (vezi toată discuția)
Injurii prin telefon justinn justinn Buna seara, revin cu o noua problema daca o pot spune asa. In urma cu vreo doua luni, cred, am inceput sa primesc telefoane in care mi se aduceau injurii. ... (vezi toată discuția)