avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... sediu permanent
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

sediu permanent

intrebarea mea este
sediul permanent se poate inregistra retroactiv si se poate plati impozitele ulterior pentru perioada respectiva?
Cel mai recent răspuns: B EDIT , utilizator 19:54, 28 Februarie 2012
Din punctul meu de vedere nu. Normele de aplicare ale art. 8 Cod fiscal prevad la punctul 11 ca un sediu permanent exista imediat ce societatea incepe sa isi desfasoare activitatea printr-un loc fix de activitate.
Asa cum prevede art. 8 Cod fiscal sediul permanent este un loc prin care se desfasoara integral sau partial activitatea unui nerezident, fie direct, fie printr-un agent dependent. Pentru a activa pe teritoriul Romaniei nerezidentul trebuie sa isi stabileasca acest sediu permanent, este locul de unde conduce, este o sucursala a sa.


multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfat infiintare firma in romania ionca ionca Buna ziua, am dubla cetatenie (romana si germana) si locuiesc in germania. Am in Germania o firma sa spun in mare \"prestari servicii\", si as dori sa deschid ... (vezi toată discuția)
Sediu permanent? ElenaRota ElenaRota O companie straina (rezidenta in UE) care cumpara o cladire in Romania - devine automat sediu permanent in Romania din cauza acestei proprietati imobiliare? Va ... (vezi toată discuția)
In ce conditii se poate activa cu i.i. sau p.f.a. in comunitatea europeana? ContSters158415 ContSters158415 De exemplu, daca am o Intreprindere Individuala cu profil Servicii de Curatenie. ea fiind inregistrata in RO, avand si codul de TVA eliberat (acesta fiind util ... (vezi toată discuția)