avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie Alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie Alimentara

Buna ziua! Ma numesc Marteniuc Cosmin, am 23 de ani. Parintii mei sunt divortati inca de cand sunt mic, iar tatal are decizie de plata a pensiei alimentare pe care nu mi-a platit-o niciodata.
S-ar putea sa ii intentez un proces in care sa imi revendic pensia alimentara? Mentionez ca inca urmez cursurile unei facultati.
De asemenea o problema ar fi ca el este mutat in Spania si as dori sa stiu daca as putea sa intentez procesul in Romania sau trebuie sa ma adresez Curtii din Spania?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: andreima , utilizator 17:33, 1 Martie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Presupun ca aveti o singura hotarare prin care tatal dvs. a fost obligat la plata pensiei de intretinere pana la varsta majoratului si nu l-ati mai actionat in judecata dupa varsta de 18 cand ati continuat studiile.
Intr-o atare situatie nu mai puteti recupera pensia nici pe ultimii 3 ani, pentru ca uitandu-ma la varsta dvs. vad ca aveti 23 , ori sunt 5 ani de la data implinirii majoratului, iar termenul de 3 ani s-a tot dus..
Acum exista doar varianta promovarii unei actiuni de stabilire pensie in favoarea majorului aflat in continuarea studiilor, urmand sa probati acest fapt cu adeverinta eliberata de institutia de invatamant ale carei cursuri le urmati.
Daca puteti indica instantei date cu privire la angajatorul ( tatalui dvs.) si sediul acestuia din Spania pentru comunicarea veniturilor realizate , atunci pensia dvs. se poate stabili in cuantum de maxim 25 % din venitul realizat ,cest proent putand fi stabilit daca tatal dvs. nu mai are un alt copil in intretinere.
Daca nu puteti indica instantei aceste date, atunci pensia dvs. poate fi stabilita in raport de venitul minim pe economie din tara.
Multumesc mult pentru raspuns!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Student, cer sfat despre pensie alimentara ferdis ferdis Buna, sunt nou aici si recunosc ca am intrat doar pentru o problema. Sunt student, anul 2, si am o problema. Parintii mei sunt despartiti si tata mi-a ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere copil major student Ellena007 Ellena007 Buna ziua!Am si eu nevoie de ajutorul d-voastra!Eu am 21 de ani si am tata vitreg.Tatal meu natural,in urma divortului cu mama mea,trebuia sa-mi plateasca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ancamt ancamt Bună ziua! As avea câteva întrebări înainte sa acționez în vreun fel. Tatăl meu m-a părăsit când aveam vârsta de 5 ani și cu toate ca judecătorul ... (vezi toată discuția)