avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... care e dreptul meu la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

care e dreptul meu la mostenire

Buna ziua!
Tatal meu a decedat in 2004 care este dreptul meu la mostenire in conditiile in care parintii mei sunt divortati(mama l-a despagubil in urma divortului),iar el s-a recasatorit si mai are un copil din a doua casatorie.In urma decesului sotia lui a instrainat mare parte din bunuri si din banii obtinuti a construit o casa,iar in casa pe care o au constuit-o impreuna a inchiriat-o.Daca mai am vreun drept la mostenire care e procedura legala si ce acte sunt necesare?(si care ar fi cota parte?)
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 19:36, 2 Martie 2012
Ati acceptat succesiunea in mod expres prin declaratie autentica la notar in cele 6 luni care au urmat decesului? Ati facut in toti acesti ani acte sau fapte de acceptare tacita a succesiunii, ca sa fiti considerat acceptant tacit al succesiunii? Aceste acte sunt inchirierea unui imobil din masa succesorala, incasarea unor chirii pentru bunurile succesorale, plata unor datorii ale succesiunii. Daca nu ati facut nici declaratie la notar si nu puteti demonstra nici ca ati acceptat tacit succesiunea sunteti considerat renuntator la succesiune in conditiile art 700 Cod Civil, VCC, caci succesiunea tatalui se va dezbate conform VCC.
Nu am facut nimic in acest timp.In favoarea cui am renuntat la mosteniree si care este dreptul celuilalt copil in conditiile in care era minor in momentul decesului?Nici in instant nu mai pot obtine nimic?
In instanta tb sa demonstrati ca nu ati cunoscut decesul tatalui dvs si ati fost impiedicat sa acceptati succesiunea, avand insa in vedere ca decesul a avut lc in 2004 nu se mai poate....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune florydulcik florydulcik suntem doua surori,parintii nostri au decedat,tatal in 1998 iar mama in febroarie 2004.de curand am aflat ca sora mea a facut are un certificat de mostenitor ... (vezi toată discuția)
Succesiunea danielnel danielnel antrebarea mea este: am facut inputernicire uneia din surorile mele ptr dezbaterea mostenirei,vroiam sa stiu daca cu acea inputernicire ar putea sa ma ... (vezi toată discuția)
Renuntare mostenire olympya olympya buna ziua. va rog sa ma lamuriti in ceea ce priveste o renuntare. Tatal meu a murit acum 5luni.Mama mea vitrega a renuntat la mostenire facand o declaratie de ... (vezi toată discuția)