avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... chirie pamant si impozit?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

chirie pamant si impozit?

Buna, daca ma poate ajuta si pe mine cineva am luat in anul 2010 o casa iar pamantlu de sub casa si curtea sunt in proprietatea statului roman. Eu pt acest pamant platesc lunar o chirie. E normal sau legal#-o sa platesc si impozit pe acest pamant?#-o#-o
Da, este legal sa platiti atat o chirie lunara conform contractului cat si taxa pe teren calculata similar ca impozitul pe teren conform Codului fiscal - (Titlul IX- impozite si taxe locale - Cap.III Art. 256 alin 3
"(3)Pentru terenurile proprietate publică sau privată a statului ori a unităţilor administrativ-teritoriale, concesionate, închiriate, date în administrare ori în folosinţă, se stabileşte taxa pe teren care reprezintă sarcina fiscală a concesionarilor, locatarilor, titularilor dreptului de administrare sau de folosinţă, după caz, în condiţii similare impozitului pe teren.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pentru teren concesionat Constanta18 Constanta18 Sunt concensionar al unui teren .este legal să plătesc impozit pe teren?:) (vezi toată discuția)
Impozit pe teren inchiriat de la primarie ? gianialex-nicoleta gianialex-nicoleta In 2006 am cumparat o casa cu legea 112,dupa ce a iesit de sub interdictie,nefiind revendicata de nimeni.Casa are teren iar eu l-am inchiriat de la primarie.in ... (vezi toată discuția)
Folosinta gratuita tibir tibir am un teren obtinut in baza legii 15/2003 pentru tineri; avand in vedere ca este in folosinta gratuita exista obligativitatea platii vreunei taxe sau impozit ... (vezi toată discuția)