avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Restante catre furnizor apa curenta
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Restante catre furnizor apa curenta

Buna seara! Soacra mea, a primit acum 2 zile o notificare de plata din partea unei firme lichidatoare. Aceasta notificare o someaza ca in termen de 20 de zile lucratoare sa plateasca suma de 328 RON, reprezentand debite restante pentru furnizare apa curenta, catre societatea in faliment, in intervalul NOV 2006 - DEC 2007. Acest contract a fost semnat de catre socrul meu care este decedat. In prezent persoana in cauza are contract semnat pe numele dansei cu firma care a preluat aceasta societate. In plus persoana respectiva a platit acele facturi. Intrebarea mea este: daca nu mai are chitantele care sa confirme plata acelor facturi, mai pot exista alte inregistrari care sa confirme plata? Daca acumula atatea luni de neplata, nu se trecea la debransarea de la sistem?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:06, 29 Februarie 2012
maryan27 a scris:

In prezent persoana in cauza are contract semnat pe numele dansei cu firma care a preluat aceasta societate.

Nu are relevanta ca semnatarul contractului este decedat
Mostenitorii acestuia cu ocazia acceptarii masei succesorale au acceptat atat activul cat si pasivul defunctului
Daca nu detineti chitantele justificative ale platii c/v consum apa,va revine obligatia sa achitati debitul acumulat la furnizorul de servicii

Dar totusi au trecut 5 ani de atunci. Stiam ca dupa 3 ani, fara alte instiinta, restantele se prescriu. Sau aici este vorba de alta situatie?
Conform art. 91 Cod procedura fiscala dreptul organului fiscal de a stabili obligatii fiscale de plata se prescrie in termen de 5 ani.
Termenul incepe sa curga de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care s-a nascut creanta. Daca nu s-a formulat nici un fel de actiune de executare silita creanta s-a prescris si atat timp cat s-a prescris debitul principal, s-au prescris si obligatiile accesorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperatorii nu-mi dau pace carmen silva carmen silva buna ziua, problema mea este urmatoarea: parintii mei au decedat in martie2005. In anul 2006 am vandut imobilul unde au locuit, iar eu am parasit orasul ... (vezi toată discuția)
Prescrierea datoriilor catre ap florina_mauro florina_mauro buna seara ,pe scurt o descriere a situatiei: datorie catre asociatia de locatari din 07 05 2005 pt apa rece ultima plata facuta de catre debitor catre ... (vezi toată discuția)
Datorii de 3 ani. sa le platesc? ministru_ ministru_ Buna ziua! Am si eu o problema. Zilele trecute mi-a venit o notificare de la un fost furnizor cum ca nu am achitat 2 facturi intocmite in luna februarie 2006. ... (vezi toată discuția)