Buna ziua,sunt in preaviz,azi fiind ultima zi.Mi-au spus sa scriu o cerere de incetare a activitatii,ceea ce mie nu mi se pare chiar in regula.Stiu ca in ultima zi de preaviz inceteaza de drept contractul de munca.Mentionez ca si la angajare pe langa contractul de munca(pe care nu l-am primit nici acum in original) am semnat si o cerere de demisie,fara data.Mai multi angajati au avut ceva probleme la plecare si de aceea va rog sa-mi spuneti si mie daca pe langa contractul de munca (in original) si adeverinta de vechime ar trebui sa mai cer si alte acte.Va multumesc si daca as primi un raspuns urgent,mi-ar fi de mare ajutor.O zi buna .
Nu, n-are. :)Numai ca, data fiind situatia concreta, in care fosti colegi de-ai userului au avut ceva probleme la plecare, mi se pare o idee buna sa aiba la mana un document din care sa reiasa ca nu are datorii (de nici o natura ), la firma.
Chiar daca se mentioneaza sau nu ca are datorii, raspunderea patrimoniala a fostului salariat se poate angaja si fara acest document ... Codul Muncii prevede ca, salariatii raspund patrimonial, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina si in legatura cu munca lor.
Prin urmare, răspunderea patrimonială în dreptul muncii are ca temei contractul individual de muncă şi se întemeiază pe normele şi principiile răspunderii civile contractuale.