avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Poate fi anchetat si arestat?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Poate fi anchetat si arestat?

buna ziua,
Acum 7 ani, sora mea a avut un apartament per care l-a inchiriat unei doamne care facea rochii de mireasa. Din acel an si pana in 2007 a facut contract la finante ca sa declare impozitul pe venit, dar nu declara valoarea realaa chiriei ci una mai mica.
Din 2007 si pana anul acesta pe 1 ianuarie2012, cand chiriasa a plecat si au reziliat contractul, in contractul de la finante a declarat valoarea reala a chiriei incasate.
De fiecare data cand primea chiria in toti acesti ani , chiriasa facea o chitanta de mana scrisa de ea, cum ca suma pe care o dadea sorei mele reprezenta chiria lunara.
Ne-am trezit acum cateva zile cu fosta chiriasa, asa pe nepusa masa cum ca ne da in judecata pentru evaziune fiscala pentru anii 2005-2006, deoarece are ca dovezi chitantele de mana unde scrie ca noua ne dadea chirie 300 lei iar la finante s-a declarat doar 200 lei.
Un jurist ne-a spus ca sunt prescrise acele contracte, avand in vedere timpul trecut- de 6 ani- si nu mai au valabilitate.
Ce putem face?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Ciobanu Vasile , Mediator 15:25, 2 Martie 2012
Deci pana la urma a fost o suma mai mare si regaseste in chitantele semnate.
Prescriptia se calculeaza din decembrie 2007 si inca n-a intervenit.
Deci sa inteleg ca pana in decembrie 2012 sora mea va sta pe o "bomba" gata sa explodeze??
Am calculat bine perioada de 5 ani?

Vrem un raspuns ca sa stim cum mai "taraganam" lucrurile cu Tanti.
Multumesc frumos
De ce sa va dea in judecata fosta chiriasa?? Pentru evaziune va poate chema in justite Agentia finantelor publice. Chiriasa poate sa va parasca, dar pote fi si parte, avand in vedere ca a semnat un contract pe o suma care era mai mica de cat chiria reala.
Se pune intrebarea : ce doreste de fapt fosta chiriasa??? Cred ca trebuie sa o lasati sa deschida actiunea.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 contracte incheiate - evaziune fiscala ??? bbn_1982 bbn_1982 Buna ziua! Am un apartament ce l-am dat in chirie. Am semnat cu chiriasul 2 contracte. Primul pe o valoare mai mare, iar al doilea pe care l-am declarat la ... (vezi toată discuția)
Inchiriere imobil fara contract manescu adrian manescu adrian am inchiriat apartamentul fara a face contract si fara a declara la circumscriptia financiara. chiriarul nu-mi plateste la timp chiria iar eu i-am cerut sa ... (vezi toată discuția)
Petitie pentru nedeclarare venituri emylianomonac emylianomonac Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: - o locuinta a fost inchiriata de catre o persoana fizica unei alte persoane fizice printr-un ... (vezi toată discuția)