avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... 2 contracte incheiate - evaziune fiscala ???
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

2 contracte incheiate - evaziune fiscala ???

Buna ziua!
Am un apartament ce l-am dat in chirie. Am semnat cu chiriasul 2 contracte. Primul pe o valoare mai mare, iar al doilea pe care l-am declarat la Finante cu o valoare mai mica. Intre timp, chiriasul nu si-a platit chiria si cheltuielile si l-am dat afara din apartament totodata oprindu-i hainele ca si garantie pana isi va achita cheltuielile (in valoare de 700 lei). Zilele trecute, chiriasul m-a sunat si mi-a zis ca daca nu-i restitui hainele ma reclama la Finante pentru evaziune fiscala si depune plangere la Politie ca nu vreau sa-i dau hainele. Vreau sa mentionez ca contractele de inchiriere sunt incheiate cu date diferite. Contractul cu suma mai mica declarat si la Finante a fost incheiat ultima data. Eu stiu ca ultimul contract intotdeauna il anuleaza pe primul. Este adevarat? Daca eu nu vreau sa-i dau hainele pana nu-si plateste cheltuielile, poate Politia sa faca ceva?
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:27, 23 Ianuarie 2010
Dvs. aveti un drept de retentie asupra bunurilor lui pana va plateste datoria.
Din punctul acesta de vedere politia nu va face nimic.

Dar, in ceea ce priveste amenintarea despre eventuala evaziune fiscala, daca va depune plangere penala, politia va trebui sa va cheme pt declaratii, sau sa incerce sa cerceteze cazul. Atunci puteti spune ca al doilea contract este cel valabil, semnat de ambele parti si perfect valabil, care l-a revocat tacit pe primul.

Deci nu aveti de ce sa va temeti.

sa-mi spuneti ca niciodata nu ati semnat vre un inscris pentru suma pe care o percepeati cu titlu de chirie.................?????????????
Daca ati inregistrat al doilea contract nu cred ca veti avea probleme.
Cu retinerea bunurilor chiriasului insa nu consider ca ar fi vorba de un drept de retentie.
Ar trebui sa consultati un avocat care sa analizeze toate aspectele mai ales daca chiriasul va face plangere penala.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere lucruri elena12349 elena12349 Am tinut in chirie la mine in apartament 2 persoane, 1 a plecat neanuntat iar pe celalalt l-am dat eu afara fiindca nu a achitat intretinerea si alte facturi ... (vezi toată discuția)
Poate fi anchetat si arestat? ContSters243980 ContSters243980 buna ziua, Acum 7 ani, sora mea a avut un apartament per care l-a inchiriat unei doamne care facea rochii de mireasa. Din acel an si pana in 2007 a facut ... (vezi toată discuția)
Inchiriere imobil fara contract manescu adrian manescu adrian am inchiriat apartamentul fara a face contract si fara a declara la circumscriptia financiara. chiriarul nu-mi plateste la timp chiria iar eu i-am cerut sa ... (vezi toată discuția)