avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Conflict de interese sau incompatibilitate?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Conflict de interese sau incompatibilitate?

Exista conflict de interese sau incompatibilitate in situatia in care sotia este director executiv la o institutie publica, iar sotul lucreaza in aceeasi institutie, insa intr-un compartiment care nu se subordoneaza direct directorului executiv?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 15:23, 7 Martie 2012
practic nu, insa va puteti adresa ANI pentru un punct de vedere competent
M-am adresat ANI si mi s-au comunicat textele de lege pe care deja le cunoasteam.As fi vrut o interpretare competenta din partea lor, dar....
Desi pare (in limita bunului simt), totusi, legal nu este incompatibilitate; in afara cazului in care sotul/sotia si rudele gradul I sunt subordonati direct pe linie ierarhica, legea nu considera a fi nimic in neregula; ganditi-va, de pilda, ca doi soti lucreaza intr-o primarie mare, cu cateva sute de angajati...cate cazuri din acestea sunt in Romania, nu-si bate nimeni capul cu ele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista conflict de interese daca la o primarie comunala sotia ... garleanu garleanu Exista conflict de interese daca la o primarie comunala sotia este primar si sotul contabil sef(sau sef compartiment financiar-contabil? (vezi toată discuția)
promovare temporara SPARKYSOR SPARKYSOR Buna ziua, Stimati \\"sfatuitori\\" va supun atentiei situatia urmatoare si va rog sa-mi transmiteti opinia dvs: intr-o institutie publica, intr-o directie ... (vezi toată discuția)
Soţ, soţie, rudă sau afin până la gradul al iv-lea inclusiv cu oricare dintre candidaţi hp777 hp777 Buna seara/ziua. Am o rugaminte si anume, daca un presedinte al unei comisii de concurs , organizat in baza : \"HOTĂRÂRE nr. 286 din 23 martie 2011 ... (vezi toată discuția)