avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire din partea bunicilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire din partea bunicilor

Parintii tatalui meu sunt decedati in urma cu cativa ani. Nu s-a dezbatut mostenirea pentru ca tatal meu era singurul copil, casa si terenurile ramanand pe numele bunicilor. Anul trecut a murit si tatal meu iar eu sunt unicul sau copil. Vreau sa stiu daca la mostenirea de la bunici are dreptul si mama mea?
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 16:31, 29 Februarie 2012
Cota este acea parte / fractie / procent din masa succesorala care revine fiecarui mostenitor.
Masa succesorala = totalitatea bunurilor defunctului.

Masa succesorala a tatalui dvs. se compune din bunurile proprii, in totalitate, si din 1/2 din bunurile comune cu sotia sa.
Sunt bunuri proprii ale tatalui: bunurile mostenite de la parinti + bunurile cumparate inainte de casatorie.

Aceasta masa succesorala se va imparti intre dvs. si mama dvs.
Dvs. aveti dreptul la 3/4 din tot, mama dvs. la 1/4 din tot.
Pentru bunurile comune ale parintilor dvs., nu uitati ca mama avea deja, dinainte de moartea tatalui, 1/2 din ele (in calitate de coproprietara, nu ca mostenitor).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire cu probleme! madarolivia madarolivia Buna. Am o problema delicata cu o mostenire. Sotia are dreptul la mostenirea primita de sot de la parintii lui? Sa va explic cum e situatia... sunt doi frati ... (vezi toată discuția)
Soțul decedat de mai mult de un an și are un copil căsătorit ... ghe_o ghe_o Soțul decedat de mai mult de un an și are un copil căsătorit care la rândul lui are și el un copil. Dacă la succesiune copilul defunctului cedează ... (vezi toată discuția)
Succesiune ivi ivi Buna ziua. A-si dori cateva raspunsuri daca ma poate ajuta cineva. In 1990 a murit mama mea. In urma decesului ei nu s-a facut succesiune. Tatal meu s-a ... (vezi toată discuția)