avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Regulament de organizare si functionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Regulament de organizare si functionare

Buna ziua
As vrea sa stiu .. daca la un SRL , cu 30 de angajati este obligatorie existenta Regulamentului de Organizare si Functionare.
Daca da, ce act normativ prevede aceasta ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:53, 2 Martie 2012
Conform art.187. C.civ., orice persoană juridică trebuie să aibă o organizare de sine stătătoare și un patrimoniu propriu, afectat realizării unui anumit scop licit și moral, în acord cu interesul general.

Prin organizarea de sine statatoare ori organizarea proprie se întelege acel element constitutiv al persoanei juridice care consta în alcatuirea ca un tot unitar. „Organizarea proprie” presupune precizarea a doua aspecte esentiale: compartimentarea colectivului pe activitati de desfasurat si precizarea persoanei ori a persoanelor care vor reprezenta
persoana juridica în raporturile cu tertii.
Intr-adevar , pentru formalizarea unei structuri organizaotrice se foloseste si regulamentul de organizare si functionare.

De asemenea, nu exista niciun act normativ care sa oblige societatile sa aibe un astfel de regulament ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rof este obligatoriu la o sc? 22.08.2009 22.08.2009 va rog a-mi raspunde la urmatoarea intrebare Lucrez la o SC este obligatoriu intocmirea ROF , si de cind , Multumesc mult (vezi toată discuția)
Regulamente (r.o.f. si r.i.) neon butterflies neon butterflies la o s.r.l.este obligatorie existenta atat a regulamentului intern cat si a celui de organizare si functionare? Multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Regulament de organizare si functionare Mariechen Mariechen Cine imi poate ajuta cu un regulament de organizare si functionare pt o SRL cu activitatea principala: activitati de realizare a softului la comanda (6201) (vezi toată discuția)