avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vreau sa divortez
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vreau sa divortez

suntem casatoriti de aproximativ 5 ani si avem un copil de aproape 4 ani cum as putea sa divortez cat mai repede si copilul sa mi-l dea mie?
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 11:33, 3 Martie 2012
Puteti divorta pe cale judiciara, cand nu va intelegeti asupra exercitarii autoritatii parintesti asupra copilului sau pe cale notariala conform art. 375 alin. 2 Cod civil, adica conveniti asupra numelui de familie pe care sotii sa il poarte dupa divort, asupra exercitarii autoritatii parintesti care sa fie facuta de ambii parinti ai copilului, stabilirea locuintei copilului dupa divort, modalitatea de pastrare a legaturilor personale dintre parintele separat si copil, contributia parintilor la cheltuielile de crestere, educare, invatatura si pregatire a copilului.
Se poate divorta in 2 termene la instanta daca va angajati avocat.
Fara avocat poate dura ceva mai mult, dar daca aveti noroc se poate sa divortati tot in doua termene.
Aveti sanse mari sa ramaneti cu copilul.
Daca si sotul este de acord cu divortul, cea mai rapida solutie este sa alelati la un mediator. acord de mediere si actiune in justitie.
Daca sotul nu este de acord, problema se rezolva numai in justitie.
Fie ca sotul este de acord cu divortul fie ca nu este eu va recomand procedura medierii. Mediatorul, profesionist in comunicatie si negociere va fi in masura sa-i faca pe cei doi sa ajunga la un acord, dragoste cu sila nu se poate, odata ajunsi la un acord divortul se va pronunta in 3 zile in camera de consiliu.
daca sunte ti de acord divorrati la notar ( cel mai urgent) daca nu , prin instanta, dar dureaza in functie de pozitia sotului

Alte discuții în legătură

Este posibil un divort prin notariat daca exista un copil? constsil constsil este posibil un divort la notar pe cla emiabila daca exista un copil? (vezi toată discuția)
Divortul la notar mmmmela mmmmela buna ziua, daca cineva vrea sa divorteze in conditiile in care are si un copil,poate divorta la notar daca sunt de comun acord si tatal copilului nu are nici ... (vezi toată discuția)
Divrt fara proces? CostyC CostyC Salut, As dori aflu daca se poate divorta...fara proces sau fara sa implicam avocati, judecatori, etc. Mentionez ca acuala sotie si eu avem un copil impreuna. ... (vezi toată discuția)