avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... D205
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

D205

Buna ziua ,
un SRL face in 2011 o achizitie de marfa de la o persoana fizica pe baza de borderou de achizitie -am facut si un contract -nu cred ca era obligatoriu -pentru ca cei de la Finante nu prea au stiut sa ne indrume - intrebarea mea este daca firma trebuie sa depuna D205 -Nu a fost retinut impozit la sursa -s-a emis o adeverinta din care reiese acest lucru si persoana fizica isi plateste 16% valoarea incasata .
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Rodica Teodorescu , Consultant fiscal 15:37, 29 Februarie 2012
Declaratia 205 se depune numai in cazul in care au fost platite in cursul anului. persoanelor fizice, venituri cu regim de retinere la sursa a impozitului de catre platitor (SRLul dvs.). In cazul in care au fost platite astfel de venituri si aveati obligatia retinerii impozitului, trebuia sa retineti impozitul la data platii venitului, sa declarati si sa platiti impozitul retinut (formular 100 depus in luna urmatoare platii venitului).
In cazul in care contractul in cauza era la data incheierii contract civil ar fi trebuit sa retineti impozit la data platii venitului.Daca contractul avea alta natura nu trebuia sa retineti impozit.
Intrucat dvs. nu ati retinut impozit nu aveti ce sa completati in formularul 205.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fise fiscale Radu Aura Radu Aura Am completat si transmis D205, insa nu imi este clar daca mai trebuie intocmite fisele fiscale pentru salariati. Ma puteti ajuta sa clarific aceasta problema? (vezi toată discuția)
Declaratia 205 pe 2010 lylyan lylyan Buna ziua Am un notar public, care a avut niste venituri din dobanzi pt care trebuie sa plateasca impozit deci sa depuna declaratia 205. In declaratia 205 se ... (vezi toată discuția)
Intocmire d 205 pentru asociatie de proprietari predata la jumatatea anului Crina70 Crina70 Buna ziua! Pana in iunie 2015 am fost administratorul unei asociatii de proprietari, care ulterior a fost predata si, as vrea sa stiu cum se completeaza ... (vezi toată discuția)