avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Veniturile obtinute din fotografie se impoziteaza?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Veniturile obtinute din fotografie se impoziteaza?

Am citit acum vreo saptamana in codul fiscal un alineat, in care scria ca veniturile obtinute din actiuni ce tin de arta, creatie proprie (ceva de genul) nu se impoziteaza. Din pacate nu-l mai gasesc, am incercat sa ma uit in codul fiscal dar m-a luat capul la cat e de mare, m-am pierdut printre legi...
Exista o astfel de lege?
Cel mai recent răspuns: sorindaniel13 , utilizator 15:38, 29 Februarie 2012
Daca va referiti la drepturile de autor sau drepturile de proprietate intelectuala,in general, acestea reprezinta activitati independente potrivit Codului fiscal si sunt impozabile.
Nu rezulta foarte clar la ce tip de venit va referiti si in ce conditii il obtineti.
pai spre exemplu daca ma duc la o nunta ca fotograf, si cer o anumita suma, trebuie platit impozit? sau spre exemplu eu sunt editor foto, fac albume fotografice(digitale), nu dispun de aparatura necesara asa ca le scot la o firma specializata, fiindca imi realizez singur grafica, dispun de reducere, nu mai platesc si editorul asa ca voi pune un pret mai mare pentru a avea un profit ca de exemplu dau pe album 200 si cer 300, deci un profit de 100 care ar fi dreptul meu de editor.
as dori sa stiu si ce taxe se platesc ca pfa, si beneficii ai, dar si ce riscuri exista infintand un pfa
Ultima modificare: Miercuri, 29 Februarie 2012
sorindaniel13, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum as putea presta servicii foto? doar daca sunt firma sau se poate si freelance? Bogdanovici24 Bogdanovici24 Buna seara.In primul rand as vrea sa mentionez ca sunt student si de curand m-am apucat de studiat elemente legate de editari foto si as dori sa incep o ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa activitati fotografice - e necesara calificarea? leinad20 leinad20 Buna seara! Vreau sa infiintez un PFA, dar nu prea am inteles multe despre procedura, acte necesare, etc. Pe forum am gasit mai multe raspunsuri, dar diferite, ... (vezi toată discuția)
Echipa foto-video fotografeveniment fotografeveniment De cateva luni fac fotografie de eveniment (nunta, botez, majorat) si sunt insotit de un coleg cameraman. Ne gandim sa intram in legalitate , insa deocamdata ... (vezi toată discuția)