avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Somatie plata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Somatie plata

Buna ziua.Va solicit ajutorul,intrucat am primit o somatie de plata din partea asociatiei de proprietari. Am cumparat apartamentul in care stau in martie anul trecut.Fostul proprietar a cerut sa il mai las 2 luni in casa.Am semnat actul de vanzare cumparare in 22 martie,iar in act se specifica:"preluarea in fapt a apartamentului de catre noul proprietar se va face in 25 mai,vechiul proprietar avand obligatia de a avea cheltuielile cu intretinerea la zi."Conform actului,predarea cheilor s-a facut in 25 mai,insa ex-proprietarul nu a platit niciun sfant din intretinerea pe cele 2 luni(aprilie,mai).Acum sint eu somata sa platesc,desi nu am locuit acolo.Ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: Keyla , utilizator 18:51, 2 Martie 2012
"vechiul proprietar avand obligatia de a avea cheltuielile cu intretinerea la zi" - cand ati preluat apartamentul cum ati verificat plata cheltuielilor? Si din martie pana acum de ce nu ati lamurit suma impreuna cu administratia, ca doar a fost prezenta pe toate listele de plata.
Din momentul semnarii actului, dumneavoastra sunteti proprietara si raspundeti de cheltuielile ce tin de apartament. Era de datoria dumneavoastra sa va asigurati ca sunt platite la zi in momentul predarii. Acum trebuie sa rezolvati situatia cu vechiul proprietar sa plateasca, caci asociatia are tot dreptul sa va ceara sumele respective.
Din mai si pana acum, ce vi s-a scris pe chitante cand ati platit? Si ce reprezinta sumele descrise in somatie? caci am o banuiala ca pe chitante sumele din aprilie si mai le aveti deja demult platite (daca incasarea s-a facut pe principiul celor mai vechi datorii), si suma care apare pe somatie este pentru o perioada mai recenta
Contractul de vanzare/cumparare este intre dv. si fostul proprietar, fara ca asociatia sa aiba vreun amestec in aceasta tranzactie si in intelegerea dintre dv. doi.
Administratorul cere plata cotelor lunare de la ocupantul apartamentului, fara sa-l intereseze de intelegerea pe care ati avut-o.
Dv. trebuia sa aveti grija sa-i opriti din plata apartamentului o garantie pentru aceste doua luni, ca masura de siguranta ca nu ar plati, cum de altfel s-a si intamplat, asa cum se procedeaa si in cazul inchirierii apartamentelor.

Deci este problema dv. personala ca intretinerea nu a fost platita.
Administratorul nici nu a fost instiintat de aceasta intelegere si chiar de-ar fi fost instiintat singura posibilitate pe care ar fi avut-o la indemana sa-l sileasca pe vechiul proprietar sa plateasca cota de intretinere era sa nu-i inapoieze fondul de rulment, daca-l avea.

Altfel, trebuie ca dv. sa achitati intretinerea apatamentului dv., indiferent cine l-a locuit!
unteti bun de plata.
Urmeaza sa va recuperati banii ulterior de la vanzator.
Evident ca am stiut din start ca nu e platit.Administratoarea stie si ea perfect.Cheia s-a predat in prezenta administratoarei si a 2 martori.In fata lor cel de la care am cumparat a recunoscut ca nu a platit si ca va veni cu banii in termen de 2 saptamani.Eu am absolut toate cheltuielile la zi din clipa cand am pus piciorul in casa.Nu am stiut ca trebuie sa iau vreo garantie,l-am crezut om de cuvant. Eu m-am mutat in casa pe fix 25 mai si am martori care pot oricand declara asta.Paragraful "preluarea in fapt se face in 25 mai"dintr-un act autentificat de notar nu are nici o valoare?
contestati suma..si instanta va respinge suma
Conf contractului..ati devenit proprietara la 25 mai. Vedeti ce s a facut cu fond rulment,daca este si daca acopera valoarea...asociatia trebuie sa se indrepte catre vechiul proprietar.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Februarie 2012
proprietaru, utilizator

Alte discuții în legătură

Taxe restante ALICEL ALICEL Am cumparat un apartament prin programul Prima Casa.Inainte de incheierea contractului de v/c am avut nevoie de la vanzator de o adeverinta de la asociatie, ... (vezi toată discuția)
Restanta plata intretinere Catalin8902 Catalin8902 Buna ziua. Ma confrunt cu o situatie asemanatoare. Am cumparat la data de 22.02.2016 un apartament. Fostii propietari au venit cu o adevetinta conform careia ... (vezi toată discuția)
O alta problema cu fondul de rulment clau220 clau220 In primul rand imi cer scuze ca deschid un nou topic, am vazut ca s-a mai scris despre acest subiect, dar nu am gasit nimic actualizat.(rog sa mutati topicul ... (vezi toată discuția)