avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Taxe restante
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Taxe restante

Am cumparat un apartament prin programul Prima Casa.Inainte de incheierea contractului de v/c am avut nevoie de la vanzator de o adeverinta de la asociatie, cum ca are taxele platite la zi.
Contractul s-a facut in 19 februarie, urmand ca eliberarea apartamentului sa se faca in 8 martie.
Adeverinta eliberata de la asociatie, a fost data pe luna ianuarie inclusiv.
Vanzatorul a eliberat apartamentul, dar taxele aferente perioadei 1 februarie-19 februarie sau 8 martie cand s-a eliberat apartamentul, au ramas ca restante la apartament.
Pot face ceva in sensul asta?Trebuie sa achit eu taxele ramase?Sau fostul proprietar?Plus ca mi-au ramas facturile de pe februarie de gaz si curent, pe care a trebuit sa le achit, pentru a-mi putea face contract pe numele meu.
Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:54, 28 Septembrie 2010
In contractul meu scrie asa:
"Predarea posesei apartam. se va efectua pana la data de 8 martie, in starea de fapt si de drept in care se gaseste azi, cu toate taxele de intretinere achitate la zi, acest contract avand titlu executoriu pentru achitarea taxelor de intretinere".
Ma cert in fiecare luna cu cei de la asociatie, care ma obliga sa platesc taxele pe luna februarie.
Degeaba va certati cu cei de la asociatia de proprietari. Ei au fost parte in contractul de vanzare-cumparare? I-ati instiintat pe ei ce scrie in contract? Si-au luat ei vreo obligatie sa-l urmareasca cu politia pe fostul proprietar in contul dv.?

Asociatia v-a dat situatia la zi din momentul incheierii contractului. Dv. trebuia sa va fi oprit din valoarea tranzactiei in contul cheltuielilor pe care le facea vechiul proprietar atat cat inca mai statea in apartament (intretinere, gaze, curent).

La Electrica sau la "gaze" v-ati dus sa spuneti ca nu e treaba dv. sa platiti ceva ce nu ati consumat ca asa scrie in contractul dv.? Nu aveati nicio sansa si vi s-ar fi oprit gazele si curentul electric. Asa si cu asociatia, numai ca ei nu va pot opri toate utilitatile sau sa va suspende accesul la lift, gunoi etc.

Deci platiti intretinerea ramasa de pe urma vechiului proprietar pentru ca nu ati anticipat ca va pleca fara sa va achite ce mai era de achitat conform contactului semnat NUMAI intre el si dv., fara implicarea altora
Cei de la electrica trebuiau sa vina sa-mi faca o noua bransare, pe care nu o faceau daca nu plateam restanta.
La fel si la gaz.Nu puteam incheia un contract nou, daca nu achitam.
Nu-l pot obliga in nici un caz pe fostul proprietar sa-si achite restantele?
Sau sa-mi recuperez cumva sumele de la electrica si gaz?Pe care le-am achitat cu chitante separate:suma ramasa de la el si separat suma pentru mine.
Ultima modificare: Marți, 28 Septembrie 2010
ALICEL, utilizator
Ba da, aveti tot dreptul sa va recuperati banii de la vechiul proprietar in limita contractului, daca puteti.

Dar asta va spuneam, ca nu cu asociatia trebuie sa va certati, ci sa reglati conturile intre dv. si vechiul proprietar.
Si cine mi-ar fi dat dreptul sa-mi opresc eu banii pentru taxe, atata timp cat banii i-am obtinut prin credit bancar, bani care au fost virati direct in contul proprietarilor?
Sigur pe cei de la banca nu i-ar fi interesat asta.

Alte discuții în legătură

Fostul proprietar mai are de plata la intretinere odaniell odaniell Buna seara, Am si eu urmatoarea problema ,am cumparat un apartament iar fostul proprietar mai are de platit intretinerea pe luna octombrie ,bani pe care nu ... (vezi toată discuția)
Restanta plata intretinere Catalin8902 Catalin8902 Buna ziua. Ma confrunt cu o situatie asemanatoare. Am cumparat la data de 22.02.2016 un apartament. Fostii propietari au venit cu o adevetinta conform careia ... (vezi toată discuția)
Datorii intretinere fost proprieter olivia27 olivia27 am cumparat apartamentul prin prima casa in contractul de vanzare cumparare am dovada de la asociatia de proprietari ca a platit datoriile la zi si a fost ... (vezi toată discuția)