avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbare nume dupa casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare nume dupa casatorie

Viitoarea sotie (divortata,ca si mine de altfel) poarta numele fostului sot.Dupa casatoria noastra doreste sa poarte numele meu de familie si al ei de fata.Eu voi fi obligat sa am aceleasi nume reunite?Anterior casatoriei ea va trebui sa-si schimbe numele actual(al fostului sot) cu numele de fata?Exista reglementari exprese in acest sens?Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: marcuilie58 , utilizator 22:19, 29 Februarie 2012
art 282 NCC
Art. 282. - Viitorii soți pot conveni să își păstreze numele dinaintea căsătoriei, să ia numele oricăruia dintre ei sau numele lor reunite. De asemenea, un soț poate să își păstreze numele de dinaintea căsătoriei, iar celălalt să poarte numele lor reunite.
Asadar, sotia poate alege sa poarte numele ei reunit cu al dvs in timp ce dvs sa ramaneti doar cu numele dvs.
Pentru ca in acest moment, viitoarea sotie nu poarta numele de fata, ci numele fostului sot ( pe care nu-l vreu reunit cu al dvs), nu vad alta cale decat sa si-l schimbe in prealabil, pe cale administrativa.
procedura si acte necesare aveti in link
www.avocatnet.ro/content/art...
Multumesc din suflet

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atasarea numelui sotului la cel propriu, nu si viceversa mixiriel mixiriel Buna seara, As avea nevoie de o lamurire in ceea ce priveste schimbarea numelui de familie dupa casatorie. Practic, as dori ca doar eu sa-mi atasez la numele ... (vezi toată discuția)
Bună seara, am o întrebare. părinții viitorului meu soț ... Ketyl12 Ketyl12 Bună seara, Am o întrebare. Părinții viitorului meu soț au ales să meargă înainte cu numele de familie reunite, prin urmare numele lui este pe ... (vezi toată discuția)
Numele la căsătorie Andrap98 Andrap98 Numele meu de familie este format din 2 nume . Gen Popescu-Dănilă și prenumele Andra .. as putea ca la căsătorie sa păstrez doar unul (Popescu ) care sa ... (vezi toată discuția)