avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... penalitati intarziere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

penalitati intarziere

Cat pot creste , ca si procent, penalitatile de intarziere intr-un contract de telefonie mobila? am avut un abonament care din greseala unui angajat al societatii, a fost reinnoit , fara acordul meu. protectia Consumatorului a intervenit si ia obligat sa inchida abonamentul. in timpul scurs pana la rezilierea contractului eu am tot incercat sa reziliez printru0un formular contractul de la cosmote si tot imi spuneau ca nu se poate.
Acum a fost cesionata creanta catre SC si as vrea sa stiu ca riscuri imi asum prin neplata?
cunosc un avocat care are pe rol un proces tocmai pt un fost client care nu si-a platit suma restanta si i-a scoasa la licitatie locuinta.

Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 1 Martie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: nobil , utilizator 21:46, 29 Februarie 2012
Penalitatile sunt stabilite de parti prin contract, de regula intr-un procent fix pe zi de intarziere . Penalitatile se calculeaza la o suma restanta de plata.
iulianna1 a scris:

Acum a fost cesionata creanta catre Kruk si as vrea sa stiu ca riscuri imi asum prin neplata?

Daca staruiti in neplata debitului acumulat,riscati ca firma recuperatoare,sa desfasoare procedura legala de obtinere titlu executoriu,in baza caruia ulterior sa dispuna executarea bunurilor dvs mobile/imobile/conturi/drepturi salariale,prezente si viitoare

Procentul de penalizare ar trebui sa fie mentionat in contractul incheiat cu operatorul de telefonie mobila .
Legislatia actuala nu impune un procent maximal , iar cuantumul calculat in suma absoluta poate depasi valoarea debitului daca asa se mentioneaza in cohtract .
Succes in lupta cu ex......!
Adrian

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abonament telefon floraresu floraresu Buna ziua, am avut un abonament in 2009 la care am renuntat fara sa-l reziliez. In 2010 am primit o somatie de plata ( de la recuperatori) si am platit ... (vezi toată discuția)
Fimele legale de recuparatori.rog raspuns ponturi ponturi am un debit la fima cosmote pt neefectuarea platii telefonului mobil , in mai anul curnt am primit ultima factura emisa in valoare de 300 ron iar acum in ... (vezi toată discuția)
Orange, neplata facturii MutuA. MutuA. Bună seara, Pe data de 11.10.2016 am încheiat un contract cu Orange valabil 24 de luni pentru a putea obține un telefon împreună cu un abonament de ... (vezi toată discuția)