avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Sesizare CNA
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Sesizare CNA

Buna ziua,

O sesizare catre CNA poate fi facuta de oricare persoana, care per exemplu nu este despagubita, ci pur si simplu e un tert ?
Mentionez ca situatia e in legatura cu lipsa drepturile de difuzare a unor materiale video de catre o televiziune.
Pot eu, un tert, face sesizare iar CNA sa tina cont si sa ia masurile necesare ?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 17:19, 1 Martie 2012
lipsa drepturilor de difuzare a unor materiale video nu cred ca intra in incidenta CNA.

CNA actioneaza conf L 504/2002 si poate interveni cand se face difuzarea unei opere cinematografice în afara perioadelor prevăzute în contractele încheiate cu deţinătorii drepturilor de autor (art 90 (1)a).

situatia de fapt expusa este prea vaga pentru a da un raspuns concret. dezvoltati mai mult
De exemplu:
Postul TV XYZ difuzeaza filme asupra carora nu are drept de difuzare. (stiu sigur!)
Pot eu, un tert fiind, sa fac sesizare/plangere la vreun organ care sa actioneze asupra acestui fapt ? Dc da, care anume ?
Organismele responsabile in ceea ce priveste drepturile de difuzare ale operelor cinematografice sunt Dacin-Sara, Visarta si Agicoa Romania... In functie de provenienta operei cinematografice la care faceti referire, puteti face o sesizare la unul din organismele mentionate ale caror date de contact le gasiti aici:
[ link extern ]
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credidam alexia_sara13 alexia_sara13 O televiziune poate fi obligata de catre Credidam sa incheie o licenta neexclusiva de radiodifuzare a fonogramelor precum si sa plateasca remuneratiile ... (vezi toată discuția)
Colectare taxe muzica avisdevara avisdevara cate organisme sunt abilitate sa colecteze taxe privind difuzarea muzicii in restaurante si care sunt acestea? (vezi toată discuția)
Vreau sa fac un post de tv prin internet (broadcast-non profit) ! Flexy Flexy Buna seara! Vreau sa-mi fac un post de televiziune (mai bine zis broadcast) pe internet prin intermediul studiourilor virtuale livestream. Nu stiu ce fel de ... (vezi toată discuția)