avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... O persoana care adopta un copil are dreptul la ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

O persoana care adopta un copil are dreptul la concediu de maternitate?

O persoana care adopta un copil are dreptul la concediu de maternitate?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Elena Savciuc , Consultant resurse umane 09:49, 1 Martie 2012
Art.23 alin.(1) din OUG nr.158/2005 prevede ca salariatele au dreptul la concedii de sarcina si lauzie, perioada in care pot beneficia de indemnizatie de maternitate. In cazul unei adoptii nu se poate vorbi de astfel de concedii. Daca indepliniti conditiile prevazute in OUG nr.111/2010 veti putea beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului.
Ultima modificare: Joi, 1 Martie 2012
Elena Savciuc, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal postnatal mikaemy mikaemy Buna ziua!Va rog sa ma ajuta-ti daca se poate raspunzandu-mi la urmatoarea intrebare :Este posibil sa stau in concediu prenatal+postnatal mai putin de 126 de ... (vezi toată discuția)
Angaj contract de munca part time andreax andreax Sunt angajata la o firma cu contract de munca part time, 4 ore cu salariul de incadrare 350 lei.Care este valoarea concediului de maternitate de 126 zile, dar ... (vezi toată discuția)
Daca am cim cu 6 ore imi afecteaza concediul de maternitate? Andreea Erdei Andreea Erdei Sunt angajata la o firma cu 6 ore de peste un an si ceva pot sa intru in maternitate daca am contract de munca pe perioada nedeterminata ? (vezi toată discuția)