avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angaj contract de munca part time
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angaj contract de munca part time

Sunt angajata la o firma cu contract de munca part time, 4 ore cu salariul de incadrare 350 lei.Care este valoarea concediului de maternitate de 126 zile, dar idemnizatia pt cresterea copilului?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:21, 22 Aprilie 2013
1. Concediul de maternitate
Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcina si lauzie, pe o perioada de 126 de zile calendaristice, perioada in care beneficiaza de indemnizatie de maternitate, potrivit art.23 din OUG nr.158/2005, actualizata, privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate. Concediul pentru sarcina se acorda pe o perioada de 63 de zile inainte de nastere, iar concediul pentru lauzie pe o perioada de 63 de zile dupa nastere. Concediile pentru sarcina si lauzie se pot compensa intre ele, in functie de recomandarea medicului si de optiunea dumneavoastra, in asa fel incat durata minima obligatorie a concediului de lauzie sa fie de 42 de zile calendaristice (art.24 din OUG nr.158/2005).

Indemnizatia de maternitate se suporta integral din bugetul FNUASS. Cuantumul brut lunar al indemnizatiei de maternitate este de 85% din baza de calcul stabilita conform art. 10 din OUG nr.158/2005

2. CCC
In ceea ce priveste indemnizatia pentru cresterea copilului pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copiilor cu handicap, OUG nr.111/2010 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului prevede, la art.1 alin.(1), obligativitatea, ca in ultimul an anterior datei nasterii copilului, sa fi realizat timp de 12 luni venituri supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
Multumesc pt raspuns..insa nu prea am inteles...este nevoie sa fii incadrat cu norma intreaga pt a beneficia de indemnizatia crestere copil?Din cate stiam suma minima este 600 lei acordata.Este valabil acest lucru numai pt cuntract de munca de 8 ore sau este valabil si pt part time?
Ultima modificare: Luni, 22 Aprilie 2013
andreax, utilizator
Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de durata timpului de munca, norma intreaga sau timp partial ...
Asadar, indemnizatia se acorda indiferent de durata timpului de munca prevazut in c.i.m. daca indepliniti conditiile prevazute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca am cim cu 6 ore imi afecteaza concediul de maternitate? Andreea Erdei Andreea Erdei Sunt angajata la o firma cu 6 ore de peste un an si ceva pot sa intru in maternitate daca am contract de munca pe perioada nedeterminata ? (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil mileaflorica mileaflorica Va rog sa imi spuneti daca pot beneficia de indemnizatia pentru crestere copil in urmatoarea situatie: Am lucrat cu contract de munca din 20.04.2015 pana in ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal/postnatal roxana11277 roxana11277 Buna ziua, concediul prenatal/postnatal am inteles ca se plateste de catre angajator, daca eu am poprire pe salariu asta inseamna ca se executa poprirea si iau ... (vezi toată discuția)