avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata intretinerii liftului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata intretinerii liftului

Buna ziua! Daca locuiesc la parter unui bloc care are lift trebuie sa platim pentru fiecare persoana intretinerea liftului? Noi nu folosim liftul. Daca nu ar trebui sa platim, cum am putea recupera banii dati pana acum? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 10:14, 1 Martie 2012
Art 35 din HG nr 1588/2007 Prin hotarare a adunarii generale ,pot fi exceptate de la plata cheltuielilor aferente consumului de energie electrica pentru functionarea ascensorului/ascensoarelor persoanele care locuiesc in apartamentele situate la subsol,demisol,parter,mezanin precum si la etajul 1 din cladirile fara mezanin
De asemenea, in cazul cladirilor care au amplasate la etajele superioare bai, spalatorii, uscatorii, prin hotarare a adunarii generale, persoanele care locuiesc in apartamente situate la subsol, demisol, parter, mezanin, precum si la etajul 1 din cladirile fara mezanin pot sa fie exceptate de la plata cheltuielilor aferente consumului de energie electrica pentru functionarea ascensorului/ascensoarelor, in baza unor angajamente personale, date in scris catre asociatia de proprietari de catre persoanele care nu folosesc spatiile de la etajele superioare

In situatia in care beneficiati de prevederile normei mentionate,puteti sa fiti scutiti de la plata cheltuielilor in viitor
Daca apreciati ca detineti temei legal pentru a solicita sume achitate,pentru a caror natura nu ati formulat contestatie,in termen legal,va puteti adresa instantei de judecata
Ultima modificare: Joi, 1 Martie 2012
elga50, moderator
Va referiti la abonamentul de service lunar al liftului, probabil, nu?

Aceasta factura se imparte tuturor proprietarilor, indiferent unde locuiesc, pe cota-parte indiviza (suprafata utila), nu pe numar de persoane.

Daca locuiti la parter ati putea fi scutit de plata energiei electrice pe care o consuma in exclusivitate liftul, si asta numai daca exista un contor de energie electrica aferent acestuia.
Chiar si in acest caz scutirea de la plata energiei electrice pentru ascensor se face cu acceptul AG a proprietarilor si in baza unei declaratii pe proprie raspundere ca nu-l folositi pentru accesul la uscatoria de la ultimul etaj, daca e cazul.

Mai este posibil, pe plan local, ca, in cazul in care nu exista acel contor specific pentru lift, totusi AG sa va scuteasca de plata service-ului lunar, compensand oarecum din oficiu acea cota de energie electrica nestiuta.

Plata service-ului si a oricarei reparatii sau lucrari de intretinere a proprietatii comune se repartizeaza tuturor proprietarilor in baza cotei-parti pe care o au in actul de proprietate din proprietatea comuna. Aceste cheltuieli nu se repartizeaza pe principiul folosirii, ci pe principiul intretinerii si reparatiei partii de proprietate personala.
Liftul este proprietate comuna in care si dv. aveti o cota-parte indiviza alaturi de ceilalti proprietari.
Ultima modificare: Joi, 1 Martie 2012
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia de locatari-cheltuieli cu ascensorul ancapaula ancapaula buna ziua, locuiesc la parter intr-un bloc care are ascensor.Ma intereseaza sa stiu daca exista vreo modalitate prin care nu mai trebuie sa achit cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Reparatie lift castelanul castelanul la reparatie lift cheltuiala se imparte pe apartament sau pe nr.de persoane?cum e mai corect ?si daca se poate ,de ce? Ar mai fi ceva-se imparte de la et.2 ... (vezi toată discuția)
Participare plata lift dyna_dyanna dyna_dyanna As dori sa stiu exact care este legea articolul care spune ca cei de la etajul 1 al unui bloc care are la parter magazine, librarie etc, si exceptiile ... (vezi toată discuția)