avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare
Discuție deschisă în Executare silită

executare

Buna ziua, in 2008 ca primar al unei localitati, am facut o lucrare de pietruire, dar angajata mea a dat termen de depunere a contestatiei pentru firma care a pierdut licitatia, mai mare decat prevede legea. A fost o greseala datorata neatentiei, dar actualul primar a chemat DGFP-ul , acestia au facut un proces-verbal prin care considera ca din aceasta cauza lucrarea nu a fost facuta, primarul a incercat sa ma dea in judecata pe caz penal, dar am primit NUP. Intre timp am atacat in contencios procesul-verbal al DGFP, dar mi s-a respins contestatia ca nefondata. Acum ce se poate intampla? Primaria ma poate executa silit? si care ar fi procedura? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: SashaVDK , utilizator 10:22, 1 Martie 2012
SashaVDK a scris:

Primaria ma poate executa silit? si care ar fi procedura?

Institutia executarii silite este prevazuta de art 372-580 cod procedura civila,in temeiul carora in situatia existentei unui titlu executoriu,debitorul urmeaza sa fie executat asupra bunurilor mobile/imobile/conturi/drepturi salariale-prezente si viitoare - pana la concurenta debitului

Deci in prezent nu exista un titlu executoriu. Exista doar procesul-verbal de la DGFP. Pe baza acestuia, inseamna ca primaria ma poate actiona in judecata pe caz civil ? Cum se poate constitui parte civila? Adica in ce conditii? Nu poate primarul ca persoana, ci trebuie primaria ca institutie? Iar prejudiciul il stabileste instanta? Ideea e ca lucrarea exista, poate fi vazuta. singura neregula e acel termen, o cifra care a fost pusa complet aiurea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita .condiții de executare silita . Popescu2012 Popescu2012 Care sunt condițiile de executare silita ? se poate executa silit înainte de finalizarea procesului de executare silita ? (vezi toată discuția)
Ignorarea sentintei marfan marfan buna ziua, am castigat un proces, am investit sentinta cu formula executorie, primarul respectiv care trebuie s-o puna in aplicare zice ca asa ceva nu se ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni SashaVDK SashaVDK Buna ziua, Socrul meu a fost primar intr-o comuna din 2004-2008.A avut un acord cadru pt pietruirea satului.Lucrarea si plata s-au facut in 3 transe.Ultima ... (vezi toată discuția)