avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Sotul este fost detinut, iar sotia viitor magistrat. ...
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Sotul este fost detinut, iar sotia viitor magistrat. Este posibil?

Buna ziua,

Am si eu o nelamurire legata de incompatibilitatile magistratilor. intr-o familie, sotul a fost condamnat la 6 ani de inchisoare pentru jaf armat, a fost liberat conditionat dupa 4 ani si de atunci nu a mai avut probleme. Se cunostea cu viitoarea sotie inainte de comiterea jafurilor insa la momentul producerii lor ei nu se mai vazuse de foarte multi ani. dupa ce a iesit din inchisoare, s-au reintalnit si se gandesc sa se casatoreasca. Ea este absolventa a facultatii de drept si urmeaza sa sustina examenul de admitere in INM.
Credeti ca ii poate afecta viitorul in magistratura, faptul ca viitorul ei sot a avut o condamnare? Prejudiciul nu a fost recuperat inca si este vorba de o suma de bani destul de mare, ar putea afecta in vreun fel viitorul ei?

Multumesc frumos.
Criteriul "spune-mi cu cine te asociezi/imprietenesti/casatoresti ca sa-ti spun cine esti" nu intra la analizarea bunei reputatii.
Desi, daca ma gandesc la speta de fatza, poate ca ar trebui...
Vorbim de jaf armat (talharie in forma agravata), nu de un moment de ratacire.
Ultima modificare: Joi, 1 Martie 2012
ContSters233449, utilizator
Total de acord, si eu ma gandesc ca ar trebui sa conteze. Insa eram curioasa daca exista o prevedere legala sau ceva mai concret care sa spuna ca un magistrat nu se poate casatori cu un fost detinut. Din ce stiam eu, si este posibil sa gresesc, in armata exista ceva strict legat de persoanele cu care poti sa te casatoresti. Poate exista ceva si in magistratura, voi mai incerca sa aflu.
Multumesc oricum pentru raspuns.
AnaMaria028 a scris:

Total de acord, si eu ma gandesc ca ar trebui sa conteze. Insa eram curioasa daca exista o prevedere legala sau ceva mai concret care sa spuna ca un magistrat nu se poate casatori cu un fost detinut. Din ce stiam eu, si este posibil sa gresesc, in armata exista ceva strict legat de persoanele cu care poti sa te casatoresti. Poate exista ceva si in magistratura, voi mai incerca sa aflu.
Multumesc oricum pentru raspuns.

Nu exista o prevedere legala in acest sens !!!
Ar fi stupid sa ne inchipuim ca cei de la INM, din magistratura sau nu mai stiu eu cine... incalca Constitutia acestei tari, C.E.D.O., Pactele si alte conventii O.N.U. privitoare la drepturile omului, impunandu-i unei persoane cu cine SA NU SE CASATOREASCA!
Nu stiu unde ati citit dumneavoastra ca in armata iti spune cu CINE NU AI VOIE SA TE CASATORESTI; chiar as fi curios... sa mai citesc si literatura S.F. dupa atata literatura juridica !
Asa ca... SIGUR GRESITI !!!
In mod sigur acea doamna este vulnerabila ca judecator casatorita cu un fost detinut...Dar nu se face nicaieri referire la starea asta de vulnerabilitate. Asa ca....nu vad ce ar opri-o!
Multumesc frumos pentru raspuns. Probabil ar fi o incalcare a tuturor pactelor, conventiilor etc cu privire la drepturile omului, insa eu ma gandeam ca poate exista, avand in vedere statutul magistratilor si a ceea ce reprezinta ei. Cat despre ceea ce am spus referitor la armata, nu am citit ci am auzit, de la un var de al meu destul de indepartat care a fost colonel in armata. este adevarat ca el a fost in perioada de dinainte de 1989. Multumesc inca o data pentru timpul acordat si pentru raspunsul dumneavoastra.

~~~~~~~~~~~~~~~~~

Va multumesc si dvs pentru raspuns. Asta ma gandesc si eu. Din moment ce ajungi in magistratura, ai o anumita pozitie. Eu tot incerc sa o conving pe prietena mea sa nu faca pasul acesta, deoarece nici ea nu isi doreste dar exista anumite obligatii si o teama de ce s-ar intampla daca nu il face. tocmai de aceea am incercat sa vad daca exista ceva legal pentru ca ea sa aiba niste argumente bazate pe dovezi concrete. Inca o data, va multumesc frumos pentru raspunsul dvs.

[Mesaj editat - pct. 1.3 din regulament]
Ultima modificare: Duminică, 4 Martie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Reabilitarea de drept danutzlucy@yahoo.com danutzlucy@yahoo.com As vrea sa stiu daca o condamnare de sase luni cu suspendare cu o perioada de proba de doi ani si sase luni pentru o infractiune economica, primita in urma cu ... (vezi toată discuția)
Este compatibil judecatorul care este curator al uneia dintre parti ? este... LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua ! :) Este compatibil judecatorul care este curator al uneia dintre parti ? Este compatibil judecatorul care si-a spus parerea cu privire la pricina ... (vezi toată discuția)
Motive temeinice de recuzare judecator ? Roland Mindrila Roland Mindrila In ce conditii considerati temeinica recuzarea unui judecator pe langa cele specificate in art. 24-art. 36 din Codul de Procedura Civila? Vi se pare normal ... (vezi toată discuția)